Βήματα στην Άβυσσο

DSC04812.JPGΑκόμα μια φορά το θεατρικό εργαστήρι Γεροσκήπου μας έκανε περήφανους με την παράσταση που ανέβασε στο Μαρκίδειο Θέατρο με τίτλο «Βήματα στην Άβυσσο» της Τούλας Κακουλλή.

Σε σκηνοθεσία του Χρύσανθου Χρυσάνθου και Μουσική του Άριστου Μοσχοβάκη οι οποίοι ήταν παρόντες και στην παράσταση οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό!

Η υπόθεση του έργου ήταν απλή και καθημερινή αλλά έδωσε πολλά μηνύματα σε όσους την παρακολούθησαν.

Μηνύματα που εάν όλοι λάβουμε υπόψη σίγουρα θα έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Ένα μεγάλο χαστούκι ενάντια στον ρατσισμό και στην συμπεριφορά μας  απέναντι σε οποιονδήποτε διαφέρει από το σύνολο και που αντί να τον δεχθούμε και να τον αγκαλιάσουμε με αγάπη και στοργή ως ισότιμο μέλος της ζωής μας και της κοινωνίας μας αντίθετα τον περιθωριοποιούμε και τον δακτυλοδείχνουμε κάνοντας τον έτσι να αισθάνεται άσχημα ή να σταματά να προσπαθεί και να ελπίζει και για το καλό του.

Άλλο ένα μήνυμα ήταν για τους γονείς που πολλές φορές με την δουλειά και το πρόγραμμα τους κυριολεκτικά παραμελούν τα παιδιά τους και δεν βρίσκουν χρόνο να προσφέρουν σε αυτά την αγάπη, την φροντίδα και μια αγκαλιά ζεστή γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα. Αφήνοντας έτσι τις τρυφερές καρδούλες να μεγαλώσουν   μέσα στην εγκατάλειψη, την μοναξιά και την θλίψη.

DSC04836.JPG

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και όσα και να δώσεις σε ένα παιδί, όσα και να σκορπίσεις δεν εξαγοράζεται η δύναμη της πατρικής  αγκαλιάς, ενός μητρικού χαδιού, ακόμη και ενός καυγά μεταξύ των μελών της οικογένειας. Με τα λεφτά αγοράζεις πολλά πράματα αλλά όχι αυτά που θρέφουν  την ψυχή και που κάνουν έναν άνθρωπο πραγματικά «γεμάτο» και με πλούσιο εσωτερικό κόσμο, γεμάτο αγάπη, πίστη,  γεμάτο όνειρα και ελπίδα, γεμάτο ζεστασιά και χρώματα αγάπης και οικογενειακής θαλπωρής!

Στους ανθρώπους γύρω μας πρέπει να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή και να είμαστε εκεί να τους βοηθήσουμε να ορθοποδήσουν, να τους αγκαλιάσουμε και να αγαπηθούν,  να αισθανθούν την αποδοχή και την αγάπη,  την εμπιστοσύνη και την γαλήνη στην ψυχή και όχι να γενούμε δικαστές να τους δικάσουμε και σαν έτοιμοι να αρπάξουμε την χατζάρα και να παίρνουμε κεφάλια!

Επίσης, ένα ακόμα ωραίο μήνυμα που  δόθηκε μέσα από την όμορφη αυτή παράσταση και τις σπουδαίες ερμηνείες των ηθοποιών μας , είναι πως η πίστη στον Θεό μας σώζει και έτσι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την αγάπη μας προς τον Θεό, να μην σταματήσουμε να προσευχόμαστε και να είμαστε δίπλα Του.

Πολλά και όμορφα μηνύματα που βγήκαν από την παράσταση αυτή για να ξυπνήσουν από μέσα μας τον καλό μας εαυτό, τον σωστό άνθρωπο, τον πραγματικό.

Το έργο «Βήματα στην άβυσσο», μας συγκίνησε πολύ και είναι μια από τις παραστάσεις που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την αρχή μέχρι το τέλος χαρίζοντας μας ένα όμορφο βράδυ με όμορφα και δυνατά μηνύματα, μηνύματα  ζωής και ποιότητας!

Η δική μου ευχή για το θεατρικό εργαστήρι Γεροσκήπους και τους ανθρώπους που το αποτελούν και είναι η ψυχή του εύχομαι οι 14 συμμετοχές στο Παγκύπριο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου να γίνουν άλλες κι άλλες τόσες γιατί πραγματικά το αξίζουν και μας κάνουν περήφανους από το 2001 που πρωτοάρχισαν μέχρι και σήμερα και η προσφορά τους είναι πολύτιμη στο χωριό μας, την πόλη μας, στον πολιτισμό μας!

Καλή συνέχεια και πάντα με ποιότητα και αξίες να υπηρετείτε το θέατρο και τον πολιτισμό μας!

DSC04835.JPG

Μαρία Μασούρα

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s