Εκπαίδευση… Ρομποτική!!

Μέσα στις εκπαιδεύσεις των Λυκοπούλων μας για απόκτηση των διαφόρων πτυχίων τους, συμπεριλαμβάνεται και το Πτυχίο Χρήστη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Σίγουρα τα παιδιά δεν περιμένουν να μάθουν την χρήση των Η.Υ. από μερικές προσκοπικές εκπαιδεύσεις, αλλά από εκεί θα πάρουν μερικές πινελιές όσον αφορά το FACEBOOK, INTERNET κ.λ.π την σωστή χρήση τους, ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά, άλλους κινδύνους και πάντα με σωστές συμβουλές για προστασία και ασφάλεια των λυκοπούλων μας.

Αυτό επιτυγχάνεται όταν επισκεφθεί την αγέλη κάποιος ειδικός επί ου θέματος που θα γίνει η εκπαίδευση κάθε φορά.

Την αγέλη μας έχει επισκεφθεί διαιτολόγος η οποία μας μίλησε για την υγιεινή διατροφή, ο πατήρ Τυχικός που μας μίλησε για θρησκευτικά θέματα, και αρκετοί άλλοι οι οποίοι δίνουν το σωστό στίγμα στο θέμα και στην λήψη του από τα παιδιά.

DSC07409.JPG

Έτσι, τώρα που είχαμε εκπαίδευση για Η.Υ.  και γνώσεις περισσότερο ως προς την προστασία μας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από αυτό που βλέπουμε, καταλληλότερη και πιο έμπειρη από την καθηγήτρια του μαθήματος των κομπιούτερ Σαλώμη Ευριπίδου, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε.  Η Σαλώμη, έχει μια μαγική προσέγγιση στα παιδιά ή σε όποιον τυγχάνει μαθητής της και μπορεί να μεταδώσει αυτό που πρέπει στον άλλο και να του μείνει η όλη εκπαίδευση!

Στην πόλη μας, πρωτοπορεί αφού έφερε και θα παραδίδει μαθήματα ρομποτικής!!

Έτσι λοιπόν, η αγέλη μας είχε την τιμή να γνωρίσει από κοντά ένα τέτοιο ρομπότ, το σκυλάκι, το οποίο δεν υπάρχει λέξη να περιγράψει κανείς πως καθήλωσε τα λυκόπουλα, και τους έκλεψε την καρδιά και το ενδιαφέρον!

DSC07375.JPG

Τα καλά μου ζιζανιάκια στην θέα του ρομπότ – σκυλάκι ξετρελάθηκαν ειδικά όταν αυτό τους γαύγιζε, μασούσε το κόκκαλο που του έδιναν, το χαϊδευαν, όταν κοιμόταν, όταν έκανε αγάπες, όταν καθόταν  ή όταν σήκωνε το πόδι του για… τουαλέτα!

Το πώς πέρασε η ώρα και δεν … έσπασε μύτη κανείς μας δεν κατάλαβε! Ευχαρίστως τα λυκόπουλα θα έμεναν εκεί ως την επομένη να … φροντίζουν το ρομποτοσκυλάκι!

Τα βιντεάκια που προβλήθηκαν με θέμα την ασφάλεια μας από το διαδίκτυο, και διάφορα άλλα στα οποία πρωταγωνιστούσε η Κοκκινοσκουφίτσα ήρθαν κι έδεσαν στην όλη εκπαίδευση!

Τα λυκόπουλα απόλαυσαν ένα τέτοιο απόγευμα Σαββάτου και θα έχουν να το διηγούνται για πολύ καιρό! Κάποιοι γονείς ήδη έχουν χάσει τον ύπνο τους αφού το κάθε λυκόπουλο ήθελε να πάρει στο σπίτι του το ρομποσκυλάκι(!) για πάρτη του!

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Σαλώμη Ευριπίδου για την παρουσίαση που μας έκανε, την εκπαίδευση που μας έδωσε και που μας έφερε το υπέροχο σκυλάκι της για να έχουν τα λυκόπουλα την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα ρομποτάκι!!

DSC07358.JPG

Λυκομάνα Μπαλού

Μαρία Μασούρα

52 Σ.Π.Πάφου

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s