Ενας στρουμπουλός ιπποπόταμος!

DSC04895.JPGΕνας μπλε, στρουμπουλός ιπποπόταμος εδώ και μερικούς μήνες έκανε την εμφάνιση του στην ζωή μας. Με τον δικό του απονήρευτο και αθώο τρόπο μας περνά ένα όμορφο μήνυμα, ένα σπουδαίο ηθικό δίδαγμα: το πόσο σημαντική είναι η φιλία στην ζωή μας και πως ο καθένας μας είναι μοναδικός, διαφορετικός και αναντικατάστατος!

Ο αγαπημένος μας ήρωας, ο στρουμπουλούκκος ιπποπόταμος στην προσπάθεια του να αποκτήσει φίλους προσπαθεί να αλλάξει ο ίδιος. Με την βοήθεια ενός ζωγράφου αλλάζει χαρακτήρες, μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο εκτός από αυτό που είναι.

Αποτέλεσμα να μην γίνεται αποδεκτός από τα υπόλοιπα ζώα στην ζούγκλα, μέχρι που στο τέλος συμβαίνει κάτι (το οποίο θα ανακαλύψετε διαβάζοντας την ιστορία του), και απόκτησε ένα φίλο, ο οποίος τον αποδέχτηκε όπως ήταν αλλά και τον βοήθησε να αγαπήσει και να δεκτεί τον εαυτό του όπως είναι.

Μια όμορφη ιστορίουλα που φέρει την υπογραφή της Νηπιαγωγού/Θεατροπαιδαγωγού Νεοφύτας Πολυδώρου, η οποία κατάγεται από την Πάφο μας και ευελπιστεί μέσα από την όμορφη ιστοριούλα της να στείλει όμορφα μηνύματα όχι μόνο σα παιδιά αλλά και σε μας τους μεγάλους.

Γιατί όπως λέω κι εγώ πάντα το περιτύλιγμα δεν πρέπει να το υπερεκτιμούμε αλλά το περιεχόμενο είναι που πρέπει να το αγαπήσουμε και να το εκτιμήσουμε.

Ένα όμορφο παραμυθάκι που θα ήταν μια σωστή κίνηση να το χαρίσετε στα παιδιά σας και μέσα από τις σελίδες του και την σπουδαία εικονογράφηση της Ζωής Πίντσιες Κυριάκου να ταξιδέψουν και να λάβουν το μήνυμα ζωής που κρύβουν οι σελίδες του!!

Καλή ανάγνωση!!

Μαρία  Μασούρα

 

 

 

Leave a comment