Μαρία Μασούρα Γιορτάζει η μητέρα, γιορτάζει η πλάση!!

 

20390_944427738931006_20141882901262493_nΟ Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού, οπότε  δημιούργησε τις μητέρες. Όπως λέει  μια Εβραϊκή παροιμία. Υπάρχουν πολλά αποφθεγμένα, ποιήματα, γνωμικά και παροιμίες τα οποία υμνούν τις μητέρες όλου του κόσμου.

Η γιορτή της μητέρας, η οποία τιμάται παγκόσμια και έχει ορισθεί να γίνεται την δεύτερη Κυριακή του Μάη κατά την ίδια ημερομηνία τιμάται και στην Κύπρο.

Οι μαμάδες μας κάνουν πάντα τόσα πολλά για μας, από τον καιρό που γεννηθήκαμε μέχρι και σήμερα και όσο κτυπά η καρδιά τους θα μας προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν.

Πολλές φορές η ρουτίνα και η ζωή τα φέρνουν έτσι ώστε να μην τους λέμε ένα «ευχαριστώ», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τις αγαπούμε ή ότι δεν εκτιμούμε τα όσα κάνουν οι ίδιες καθημερινά για μας, τα παιδιά τους, που όποια ηλικία και να έχουμε δεν διστάζουν να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε μωρά παιδιά.

Ας πάρουμε λοιπόν αυτή την ευκαιρία να πούμε ένα ευχαριστώ σε αυτούς τους αγγέλους που άφησε ο Θεός στην γη για να μας προστατεύουν, να μας φροντίζουν, να ξενυχτούν στο προσκεφάλι μας σαν αρρωστήσουμε!

Ένα λουλουδάκι, μια κάρτα, μια ευχή, ένα  φιλί και τους χαρίζεις τον κόσμο όλο!

Κάπου διάβασα ότι O θυμός της μάνας είναι σαν το ανοιξιάτικο χιόνι: πέφτει πολύ αλλά λιώνει γρήγορα” Αυτό λέει πολύ σοφά μια ρώσικη παροιμία και είναι η αλήθεια.

Μια μάνα είναι ένας αγνός, αληθινός φίλος δίπλα στο παιδί της, πάντα θα κοιτάξει να φροντίσει για το καλό του, θα το εκπαιδεύσει από μωρό στα σωστά, στα λάθη, θα το καθοδηγήσει πώς να περπατήσει, να ντυθεί, να φάει. Θα του μάθει να  μιλάει, να διαβάζει, να ζωγραφίζει. Να γίνει ανεξάρτητο μεγαλώνοντας, να στηρίζεται στην ζωή χωρίς δεκανίκια και η ίδια είναι πάντα από δίπλα να μας αρπάξει στο πρώτο παραστράτημα.

Όσα λόγια και να πούμε ή να γράψουμε, και πάλι θα είναι λίγα, μπροστά σε όλα όσα κάνουν για μας καθημερινά.

 Ας αδράξουμε λοιπόν την ευκαιρία και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα λουλούδι, ένα χαμόγελο και δεν θέλουν τίποτα άλλο!

Χρόνια πολλά λοιπόν, στις μανούλες μας, να τις χαιρόμαστε και να τι καμαρώνουμε πάντα με υγεία και χαρά!

Χρόνια πολλά εύχομαι και εγώ στην δική μου μανούλα, η οποία πάντα με φρόντιζε και με είχε στα πούπουλα, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες με την εγχείρηση μου, στιγμή δεν έφυγε από κοντά μου και πάντα είναι εκεί για να με προστατέψει και να απλώσει τις φτερούγες της να με τυλίξει.

Βέβαια,   και στους πατεράδες μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά όχι σήμερα! Η μέρα αυτή είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στις μανούλες και οι μπαμπάδες πρέπει να περιμένουν την δική τους γιορτή που για όσους δεν γνωρίζουν γιορτάζεται κάθε Τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Να μας ζήσουν λοιπόν και να τις χαιρόμαστε πάντα με αγάπη και υγεία!

Μαρία Μασουρα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s