Μια διαιτολόγος στην αγέλη μας!

DSC03517.JPGDSC03498.JPGΈνα από τα εφτά μονοπάτια της ζωής στην αγέλη, είναι το μονοπάτι της υγείας. Μέσα από αυτό το μονοπάτι εκπαιδεύονται τα λυκόπουλα μας για τους  κανόνες υγιεινής, για την σωστή καθαριότητα και περιποίηση των δοντιών τους, και όλα τα συναφή.

Αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από διάφορα παιγνίδια και άλλες δραστηριότητες όπου τα λυκόπουλα μαθαίνουν να βάζουν σε εφαρμογή ότι αφορά την ατομική τους καθαριότητα και την υγεία τους.

Ετσι, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε κάτι πολύ βασικό όπως είναι η  διατροφή μας!

Για τον λόγο αυτό λοιπόν καλέσαμε στην αγέλη μας την Κλινική Διατροφολόγο Μαρία Αττιπά, μια διακεκριμένη στον τομέα της επιστήμονα, να μας μιλήσει και να μας εξηγήσει για την σωστή διατροφή μας και  τι πρέπει να κάνουμε ώστε σαν μικρά παιδιά που μεγαλώνουμε  να τρεφόμαστε σωστά για να έχουμε δύναμη, ενέργεια και ζωντάνια!

Μας μίλησε λοιπόν για όλα αυτά, μας παρουσίασε την καινούργια πυραμίδα υγιεινής διατροφής η οποία είναι διαφορετική από ότι γνωρίζαμε έως τώρα μια και οι εποχές έχουν αλλάξει καθώς και οι ανάγκες των ανθρώπων.

Η Φούλα – Διατροφούλα επισκέφθηκε επίσης την αγέλη μας και είχαμε διάφορα παιγνίδια και διαγωνισμούς σχετικά με το θέμα μας. Η διατροφολόγος Μαρία Αττιπά έφερε στην αγέλη μας και διάφορα μοντέλα τροφίμων τα οποία προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τι είναι και όταν βρίσκαμε την σωστή απάντηση μας έλεγε για την ωφέλεια που προσφέρουν και τις βιταμίνες, άλατα και άλλα συστατικά που χρειαζόμαστε για να έχουμε γερό οργανισμό.

Με το πέρας της επίσκεψης της Γιατρού στην αγέλη μας, ακολούθησε μπουφέ στο οποίο υπήρχαν διάφορα φρούτα, ξηροί καρποί και διάφορα άλλα  τρόφιμα τα οποία με χαρά φάγαμε και δροσιστήκαμε.

Τα λυκόπουλα μας στο παιγνίδι ερωτήσεων – απαντήσεων ρώτησαν και ερωτήθηκαν  για αρκετά θέματα σχετικά με την διατροφή μας και πραγματικά μας ενθουσίασαν με τα πόσα γνώριζαν και που όλα έλαβαν μέρος στην τόσο όμορφη εκπαιδευτική μας ημερίδα που ήταν πραγματικά μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας!

 


 

 

Advertisements