Παγκόσμια μέρα θεάτρου, μα στην Γεροσκήπου κτυπά η καρδιά!

 

Έχω ένα μυστικό που όλα τα ομορφαίνει και έχω βάλει σκοπό να σας το πω! Αυτό το μυστικό δεν είναι άλλο από την αγάπη, την πραγματική, αγνή φιλία, τα ιδανικά, και μιαν αγκαλιά παντρεμένη με το χαμόγελο. Μόνο και μόνο με αυτά μπορεί ο άνθρωπος να ζει και να έχει γαλήνη στην ζωή του.  Έτσι, με την συνταγή αυτή το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου κατάφερε να ενώσει πολλά χαμόγελα και ζεστές αγκαλιές και να φτιάξει μια μεγάλη αγκαλιά που χώρεσε όλα τα παιδιά και τους μεγάλους που αγαπούν το θέατρο, τον χορό, το τραγούδι, τον πολιτισμό!

Τα παιδιά βράβευσαν τον επί τριάντα και πλέον χρόνια λατρεμένο μας ηθοποιό Κώστα Νικολάκη Σχοινιού, παρουσίασαν ένα εκπληκτικό υπερθέαμα αφιερωμένο στον Ελληνικό κινηματογράφο. Με πολύ κέφι, τραγούδι, χορό,  η σκηνή μεταμορφώθηκε σε μια ταβέρνα όπου οι θαμώνες χόρευαν, τραγουδούσαν και γλεντούσαν όπως τα παλιά όμορφα χρόνια που ανθούσε ο ελληνικός κινηματογράφος και τα τραγούδια του και την αγνή διασκέδαση των ανθρώπων.

Τα παιδιά από  το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου, ήταν εκεί πρωταγωνιστές κι αυτά ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά και ένωσαν τις ηλιαχτίδες της ψυχής τους σε ένα πανηγύρι που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάθε προηγούμενο!

Η κατάμεστη αίθουσα του Β΄Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου, το οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενική του χειρονομία να προσφέρει την αίθουσα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής ήταν κατάμεστη από κόσμο που συνεπάρθηκε από το πρόγραμμα και τραγουδούσαμε όλοι μαζί!

Ο τιμώμενος μας και εκλεκτός ηθοποιός Κώστας Νικολάκης Σχοινιού παρέλαβε το βραβείο του και την ανθοδέσμη από τα παιδιά και μαζί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς της παιδικής σκηνής Δώρου Κυριακίδη μπήκε στην παρέα των παιδιών και χόρεψαν μαζί τους δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλα! Μάλιστα, συγκινημένος ο Κώστας μας, γιατί πραγματικά είναι ο δικός μας Κώστας, των παιδιών και του θεάτρου, είπε ότι θα ξαναέρθει και μαζί θα κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση για τα παιδιά του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου με όλα τα έσοδα για τα παιδιά!

Η εκδήλωση αυτή που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια μέρα θεάτρου, και σίγουρα θα την ζήλευαν πολλές χολιγουντιανές και άλλες  παρόμοιες εκδηλώσεις πέτυχε γιατί ήταν καμωμένη με κρίκους αγάπης που τους αξίζουν συγχαρητήρια! Οι πρωταγωνιστές μας ήταν η χορευτική ομάδα μαζί με τον Χοροδιδάσκαλο τους Χάρη Πάζαρο, ο οποίος μαθαίνει και στα παιδιά του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου να χορεύουν, ή κυρία Έλενα Ευθυμίου μαέστρος με την χορωδία της και ο κύριος Νίκος μαέστρος με την παιδική του ορχήστρα, και τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου που όλοι μαζί πρόσφεραν τον καλύτερο τους εαυτό για μια τόσο επιτυχημένη εκδήλωση!

Ευχαριστίες λοιπόν και σε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε μαζί μας και συνέβαλε στην επιτυχία της βραδιάς, στις εκπαιδεύτριες θεάτρου του ΘΕΓ, Ηράκλεια Ηρακλέους και Κλειώ Αντωνιάδου, και στον πρόεδρο μας κύριο Νεόφυτο Παύλου που είναι η ψυχή του ΘΕΓ και παραμένει σταθερός στο όραμα του όχι μόνο να κρατηθεί ζωντανό το ΘΕΓ αλλά και να γίνει το σπίτι του ηθοποιού στην Πάφο!

Το ΘΕΓ επίσης, στέλλει τις ευχές του για περαστικά στην κυρία Χριστίνα Παύλου που είναι η πρόεδρος   Τ.Γ.Σ και Ε.Ε του ΘΕΓ που για λόγους υγείας δεν κατάφερε να είναι μαζί μας στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση!

Μπράβο σε όλους που με την αγάπη τους για τον εθελοντισμό ξεπέρασαν και τους επαγγελματίες και στον αγαπημένο μας ηθοποιό Κώστα Σχοινιού και τους ηθοποιούς της Παιδικής Σκηνής Δώρου Κυριακίδη που μας τίμησαν με την παρουσία τους και την αγάπη τους!

Μαρία Μασούρα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s