Τα λυκόπουλα της Πάφου, άριστοι τοξοβόλοι!

DSC05677.JPGΆριστοι τοξοβόλοι και με πολλά υποσχόμενο μέλλον αποδείχθηκαν τα λυκόπουλα μας στο 52 Σ.Π.Πάφου.

Σε εκπαίδευση τοξοβολίας που είχαμε σήμερα στην αγέλη μας τα λυκόπουλα είδαν και έμαθαν από κοντά πολλά καινούργια πράγματα. Δοκίμασαν κιόλας και μας κατέπληξαν όλους με τις ικανότητες τους! Θεωρώ πολύ καλό τα παιδιά να έχουν επαφή με τα διάφορα αθλήματα και κάποια άλλα θέματα που μπορούν  να πραγματοποιηθούν και εκτός μιας αίθουσας.

Τα παιδιά διψούν για να μαθαίνουν και αγαπούν πιο πολύ δράσεις και άλλα θέματα που γίνονται στην ύπαιθρο ή ακόμα και έξω σε χωράφια. Λατρεύουν να έχουν χειροπιαστό μπροστά τους το αντικείμενο για το οποίο εκπαιδεύονται και μπορούν να το αγγίξουν, να το επεξεργαστούν και να λύσουν από κοντά την κάθε απορία τους!

Πάντα, και το έχω παρατηρημένο αυτό, δεν είναι τυχαία που το λέω, πως τα παιδιά όταν έχουν να ασχοληθούν, να δημιουργήσουν τα ίδια δίνουν πιο πολλή σημασία και εμπνέονται. Σταματούν να κρατούν τα κινητά τους ή να ασχολούνται με τα άλλα τεχνολογικά μέσα με τα οποία είναι εφοδιασμένα.

DSC05653.JPG

Επίσης, όταν τους προσφέρεις την ευκαιρία να έρθει στον χώρο τους κάποιο άτομο που είναι το αντικείμενο του το θέμα που έχουν να μάθουν δίνουν περισσότερη σημασία και είναι πιο προσηλωμένα από ότι συνήθως. Εμείς, στον προσκοπισμό προσπαθούμε να φροντίζουμε να καλούμε τέτοιους ειδικούς οι οποίοι έρχονται στην αγέλη μας και χαρίζουν όμορφες στιγμές στα παιδιά μας. Μετά την εκπαίδευση και την… πρακτική εξάσκηση των όσων διδάχθηκαν τα λυκοπουλάκια μας, δόθηκε η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να ρίξουν και ξαναρίξουν με το τόξο, κάτι που τα  ενθουσίασε πάρα πολύ!  Κι επειδή δεν χόρταιναν να ρίχνουν και να ξαναρίχνουν με τα τόξα τους υποσχεθήκαμε ότι σύντομα και όταν ο καιρός μας το επιτρέψει ξανά θα ξαναέχουμε στην αγέλη μας τοξοβολία για να εξασκηθούν και πάλι!

Μπράβο λυκοπουλακια μου! Είμαι πολύ περήφανη για σας! Special ευχαριστίες στην Έφορο Ερατώ Παναγιωτακη και στην γλυκιά Δανάη οι οποίες άφησαν ότι υποχρέωση κι αν είχαν και ήρθαν στην αγέλη μας όπου μας έκαναν μια ξεχωριστή εκπαίδευση, και που δεν έχουνε όλοι την ευκαιρία να μάθουν από κοντά!

Κλείνοντας, και επειδή όλοι καλό είναι να μαθαίνουμε, παραθέτω εδώ κάποιες από τις πληροφορίες που βρήκα στο ίντερνετ και τις μοιράστηκα και με τα λυκόπουλα και τώρα μοιράζομαι και με σας! «Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μια κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του. Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο κάθε αθλητής. Για παράδειγμα, στους ολυμπιακούς αγώνες η επίσημη απόσταση είναι τα εβδομήντα μέτρα. Οι επίσημες αποστάσεις για την κατηγορία γυναικών είναι 70m – 60m – 50m – 30m. Για την κατηγορία αντρών είναι 90m – 70m – 50m – 30m. Ο στόχος στον οποίο καρφώνεται το βέλος αποτελείται από δέκα κύκλους, πέντε διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο, κόκκινο, μπλε, μαύρο, άσπρο) από μέσα προς τα έξω. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει και ένα αριθμό βαθμών».

DSC05660.JPG

 

Λυκομάνα Μπαλού

Μαρία Μασούρα

52 ον Σ.Π.Πάφου

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s