H Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι

Μαρία ΜασούραDSC06164

H συγγραφέας του βιλίου είναι η Δήμητρα Σωκράτους, μια εκπαιδευτικός η οποία ξεχωρίζει πραγματικά για την δημιουργηκότητα της, την εργατικότητα της και την ανάμειξη της σε ότι αφορά παιδικό θέατρο, σύνθεση τραγουδιών, και συμμετοχή σε πολλά προγράμματα εκπαιδευτικά στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Ακούραστη και αεικίνητη πάντα ευδιάθετη, θερμή, φιλική να συζητήσει με όλους και να έχει πάντα μια καλή κουβέντα να πει.  Εχει βραβευθεί σε πολλούς διαγωνισμούς  ξεκινώντας από τον καιρό που ήταν στο πανεπιστήμιο.

Τώρα, μέσα από την αγάπη της προς τα παιδιά, έχει γράψει το πρώτο της παραμύθι «η Μαίρη και το Λευκό μπιζέλι», το οποίο όμως απευθύνεται στα μεγάλα παιδιά. Διαπραγματεύεται με τον καρκίνο, και  έχει περάσει μέσα από τους ήρωες της το μήνυμα όπως θα έπρεπε, πολύ σωστά και ταπεινά.

Ο παιδικός καρκίνος αλλά και γενικά ο καρκίνος σαν ασθένεια είναι πάντα κάτι που φόβιζε τους ανθρώπους να το αναφέρουν και ακόμα και σήμερα που είμαστε πιο μορφωμένοι και πιο ανοικτόμυαλοι, πολλές φορές ακούς κάποιους να λένε «ο τάδε εσιει  ποτζίνην την αρρώστια», αποφεύγοντας να την ονοματήσουν από φόβο τάχα μην πάθουν κι οι ίδιοι την ασθένεια αυτή.

Η Δήμητρα, μέσα από τους ήρωες της μας μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζουμε μια τέτοια ασθένεια, και πώς να βγούμε νικητές.

Η αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου αποδείχθηκε πραγματικά πολύ μικρός για να χωρέσει όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας. Πολύ συγκινητικό ήταν και το γεγονός ότι παρευρέθηκαν εκεί και οι μαθητές της και τραγούδησαν για την δασκάλα τους ευχαριστώντας της και δίνοντας μια χρωματιστή νότα στην όλη εκδήλωση.

Η συγγραφέας θα προσφέρει οικονομική βοήθεια σε νοσηλευτικές μονάδες όπου νοσηλεύονται παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και είμαι σίγουρη ότι και σεις όλοι θα θελήσετε να αγοράσετε το παραμύθι αυτό   και να συμβάλουμε οικονομικά στην προσπάθεια και στο όνειρο της συγγραφέως να βοηθήσει τα μικρά αγγελούδια που υποφέρουν όπως επίσης και μεις οι ίδιοι να ενημερωθούμε και να αποκτήσουμε γνώσεις χειρισμού ενός τέτοιου θέματος γιατί όταν πρέπει να εξηγήσεις και να μιλήσεις στα παιδιά που όλο και ρωτάνε χωρίς σταματημό αλλά επίσης και σε κάποιο παιδί που πρέπει προσωπικά να αντιμετωπίσει τον καρκίνο τότε  πρέπει να τους μιλήσεις και πολύ προσεκτικά να δώσεις αυτό που πρέπει χωρίς να προκαλέσεις φοβίες και … παρενέργειες!

Και η Μαίρη με το λευκό της μπιζελάκι σίγουρα θα ευκολύνουν την προσπάθεια μας και θα απαντήσουμε όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται χωρίς να αφήσουμε τα παιδιά να αντιληφθούν την σοβαρότητα και τους κινδυνους που κρύβει η ασθένεια και να πανικοβληθούν!

Εύγε στην Δήμητρα για το παραμυθι της και εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και να μπει στην καρδιά ολονών μας και να το αγαπήσουμε σαν να είναι δικό μας!

DSC06198.JPG

Και ας ευχηθούμε από καρδιάς σύντομα αυτή η ασθένεια να είναι απλά ένα ζώδιο, που όσο κλισέ και να ακούγεται αυτό είναι που ευχόμαστε όλοι πραγματικά. Να βρεθεί ένα φάρμακο που θα βάλει το ΣΤΟΠ στο δράμα και στον πόνο όσων υποφέρουν και αντιμετωπίζουν γενικά ασθένειες και να έρθει η υγεία σε όλο τον κόσμο!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s