H παιδική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου

DSC06090.JPGΗ παιδική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις πρόβες για το μεγάλο έργο που θα μας παρουσιάσουν με την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι που έχει να κάνει με την ανδρεία, την παλληκαριά, την δύναμη ψυχής, την αληθινή φιλία αλλά και την κουτοπονηριά, την ψευτιά, και αυτούς που υποκρίνονται και είναι εγωϊστές. Που προσπαθούν οι ίδιοι να έχουν κέρδος και πατούν επί πτωμάτων.

Βέβαια, στο τέλος θα νικήσουν οι καλοί, κάτι που ευχόμαστε όπως μεταφέρθηκε από το παιδικό παραμυθάκι στην σκηνή να μεταφερθεί και από την σκηνή στην πραγματική ζωή!

Θα σας ενημερώσουμε πότε θα παρουσιαστεί στο κοινό η μεγάλη των παιδιών παράσταση, απλά τώρα, γράφονται αυτά τα λίγα λόγια ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τα παιδιά και τις εκπαιδεύτριες της παιδικής σκηνής του ΘΕΓ διότι εργάζονται σκληρά για να πετύχουν το κάθε όμορφο αποτέλεσμα που εμείς βλέπομε στην σκηνή και επίσης ξοδεύουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους χωρίς προσωπικό όφελος.

Τα παιδιά επίσης, έχουν τα μαθήματα τους, τα φροντιστήρια τους και σίγουρα την προσωπική τους ζωή και τους φίλους τους, όμως στις πρόβες και στην υποχρέωση απέναντι στους ρόλους τους την έχουν πάρει σοβαρά και μαζί με τις ακούραστες εκπαιδεύτριες τους Κλειώ Αντωνιάδου και Ηράκλεια Ηρακλέους δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό!

Παρόλο που πρόσφατα είχαμε διάρρηξη στο Θ.Ε.Γ 2001, με κακόβουλο σκοπό και η αστυνομία είναι γνώστης του περιστατικού, εμείς θα σταθούμε αντάξιοι των ονείρων, των στόχων μας και θα επιμένουμε να είμαστε το Θ.Ε.Γ το οποίο θα εργάζεται ακούραστα και θα υπηρετεί το θέατρο, θα συνεχίσει να συλλέγει βιβλία για την Θεατρική Βιβλιοθήκη του, μοναδική στην Κύπρο μετά από αυτήν του Θ.Ο.Κ, και θα προσφέρουμε πολιτισμό γύρω μας, ειδικά σε μια εποχή όπου το άνθος του εθελοντισμού έχει αρχίσει να μαραίνεται από ρίζας και κάποιος για να κάνει ότιδήποτε πρέπει να έχει προσωπικό και οικονομικό όφελος.

Όσο για τους επίδοξους διαρρήκτες, απλά τους ενημερώνω ότι δεν υπάρχει τίποτα να λεηλατήσουν, εάν ψάχνουν ειδικά για χρήματα και διαμάντια, απλά και μόνο γιατί τα διαμάντια μας είναι το έμψυχο υλικό το οποίο δεν τους ενδιαφέρει. Το πλήγμα που αιμορραγεί είναι αυτό στην πληγή που έκαναν προς τον πολιτισμό μας, κάτι που αφορά όλη την κοινωνία εφόσον πήραν βραχόπετρες για να διαρρήξουν το εργαστήρι.

Μια προσωπική μου εισήγηση είναι η αστυνομία αλλά και οι αρχές της πόλεις να ξεκινήσουν από τώρα συστηματικά να φρουρούν την πόλη μας διότι κοντεύει και το πάσχα και όλοι ξέρουμε ότι κάποιοι από τώρα θα άρχισαν να θησαυρίζουν πουλώντας κροτίδες και συναφή υλικά, που ένα μπαμ μπορεί να κοστίσει ζωές, πόνο, εγχειρίσεις κ.ο.κ.

Καλύτερα να ασχολούνται τα παιδιά, οι έφηβοι και οι μεγάλοι με τις θεατρικές μας σκηνές, προσφέρονται δωρεάν και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από καμιά άλλη σχολή θεατρική βέβαια!

Κλείνοντας ένα μεγάλο εύγε στα παιδιά της παιδικής θεατρικής σκηνής Θ.Ε.Γ και ελπίζω αυτή την χρονιά να μην καταφέρει ο δράκος να φάει ούτε ένα μήλο, αφού θα τα φυλάνε τα τρία παλληκάρια της σκηνής μας!

 

Μαρία Μασούρα

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s