Εύγε στους νέους της Δοράς!!

Νεοσύστατο Κέντρο Νεότητος στο χωριό Δορά

Πολύ όμορφο και σπουδαίο το γεγονός ότι το όμορφο χωριό Δορά, ολοένα και κάνει βήματα προόδου όσον αφορά πολλά θέματα που αφορούν το χωριό.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε ότι οι νέοι του χωριού αλλά και γενικότερα οι νέοι που κατάγονται από το γραφικό αυτό χωριό έχουν πάρει τα ηνία στα χέρια τους και σαν δημιουργικοί και ορεξάτοι που είναι συνέχεια κάνουν πράγματα, συνέχεια πρωτοπορούν και συνεχώς προοδεύουν!

Όταν επισκεφθήκαμε τελευταία την Δορά με τα λυκοπουλάκια μου, είχαμε μια όμορφη μέρα όπου ζήσαμε από κοντά μέσω του πολύ καλά και άρτια διοργανωμένου πολιτισμικού φεστιβάλ ΑΝΑ – ΒΙΩΜΑΤΑ τα πλείστα παραδοσιακά εδέσματα της Κύπρου και μάλιστα εντύπωση έκανε ο Σύνδεσμος Γυναικών του χωριού που ήταν επί ποδός και ακούραστες οι γυναίκες έφτιαχναν, χαλλούμια, παλουζέ, κουλουράκια με το έψημα και πολλά άλλα εδέσματα νόστιμα και παραδοσιακά.

Τώρα, οι νέοι του χωριού Δορά, κάνουν ακόμα ένα εκπληκτικό βήμα προόδου και στις 25 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση του Κέντρου Νεότητος Δοράς και καταρτίστηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Κέντρου Νεότητος

Όπως ενημερωθήκαμε οι νέοι του χωριού αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό το γεγονός, και έθεσαν τον πήχη ψηλά για να συμβάλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, των νέων και όχι μόνο, της κοινότητας.

536ae6eac93d542cfc84039b66763a26

Όπως πάντα συμπαραστάτης στο όλο εγχείρημα είναι και το Κοινοτικό Συμβούλιο Δοράς και αυτό δηλώθηκε και με την παρουσία του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου στη Συνέλευση.

Προσωπικά εκτιμώ το γεγονός ότι σαν μια αγκαλιά οι νέοι, οι κάτοικοι του χωριού αλλά και οι αρχές της Δοράς δρούν και δημιουργούν για το χωριό τους και καταφέρνουν με επιτυχία να έχουν επισκέπτες και ανθρώπους που λατρεύουν το χωριό αυτό.

Πραγματικά αξίζει να το επισκεφτείτε να θαυμάσετε την όμορφη πλατεία του χωριού, το οποίο είναι όλο πετρόκτιστο και πανέμορφο και να πιείτε ένα καφεδάκι να ευφρανθείτε.

Επίσης, ο επισκέπτης μπορεί να προσκυνήσει στις δύο εκκλησίες του χωριού, να επισκεφθεί τα μνημεία των ηρώων και να μάθει πολλά ενδιαφέροντα για το χωριό. Και το πιο ενδιαφέρον είναι που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί στο βουνό την πέτρα στην οποία λέγεται ότι πάτησε και άγγιξε με την παλάμη της η Παναγία όταν επισκέφθηκε το νησί. Και πραγματικά φαίνονται ξεκάθαρα τα αποτυπώματα και της παλάμης Της αλλά και της πατημασιάς Της!

Μέσα από το άρθρο αυτό, ευχόμαστε καλή δύναμη στους νέους που ανάλαβαν τα ηνία και που υπόσχονται πολλά όμορφα πράγματα να δημιουργήσουν, τόσο για τον επισκέπτη όσο και για το ίδιο το χωριό και τους χωριανούς!

Η όρεξη υπάρχει, το θέλω υπάρχει άρα είναι ο καλύτερος οιωνός για πρόοδο και ανέλιξη στο πανέμορφο αυτό παράδεισο που η ομορφιά και η φιλοξενία των ανθρώπων του κλέβουν την καρδιά όποιου το επισκεφθεί!

Εύγε παιδιά και καλή αρχή!!

Μαρια Μασούρα

DSC07190.JPG

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s