Προκατασκηνωτικό διήμερο Λυκοπούλων!

Ένα πολύ όμορφο και άψογα στημένο διήμερο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα λυκόπουλα του 253 Συστήματος Προσκόπων Λεμεσού.

Το διήμερο πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μονιάτης και ήταν ένα διήμερο «γεμάτο παιγνίδι και προσκοπικές γνώσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ακέλας Αθηνά Χαρίτου.

Εν όψει των θερινών κατασκηνώσεων που σιγά – σιγά θα αρχίσουν τα προκατασκηνωτικά διήμερα προϊδεάζουν και δελεάζουν τα παιδιά για το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το τι θα ζήσουν μια εβδομάδα πάνω στην κατασκήνωση και σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην ψυχολογία ιδιαίτερα των παιδιών. Και πιο πολύ στα μικρά μας λυκόπουλα που πρώτη φορά θα πάνε κατασκήνωση και θα ζήσουν μακριά από την φωλιά της οικογένειας.

Βέβαια, στον προσκοπισμό όπως πολλές φορές έχω αναφέρει  και παλαιότερα, ένα παιδί το γνωρίζουμε το λιγότερο ένα χρόνο. Μέσα στον χρόνο ζούμε μαζί με τα παιδιά μας και διήμερα και μονοήμερες εκδρομές, πορείες, παρελάσεις, λαμβάνουμε μέρος σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και της πατρίδας μας γενικότερα και μέσα από αυτά μαθαίνουμε τον χαρακτήρα του κάθε παιδιού και τις ιδιαιτερότητες του.

Έτσι πάνω στην κατασκήνωση αν προκύψει κάποτε η αίσθηση απουσίας της μαμάς, μια αγκαλιά και μια ζεστή κουβέντα συνεφέρνει το στεναχωρημένο παιδί.

Πολλές φορές, όταν έρθει η τελευταία μέρα της κατασκήνωσης τα παιδιά είναι πολύ στεναχωρημένα γιατί τελειώνουν οι όμορφες περιπέτειες και στιγμές που είχαν ζήσει στην κατασκήνωση.

Γιατί, όπως είπε και ο ιδρυτής μας: «μία εβδομάδα κατασκήνωση ισοδυναμεί με ένα χρόνο εκπαίδευσης!!» και δεν έχει κι άδικο!

Οι γονείς επίσης, είναι καλό να ξέρουν ότι οι προσκοπικές κατασκηνώσεις είναι πάντα καλά οργανωμένες και στελεχωμένες από έμπειρους βαθμοφόρους και πάντα έχουμε ως γνώμονα τα παιδιά. Να περάσουν όμορφα, να μάθουν πράγματα, να ζήσουν πράγματα διαφορετικά από ότι οπουδήποτε αλλού και να έχουν αναμνήσεις που θα κρατάνε μια ζωή!

Καλή κατασκήνωση σε όλα τα προσκοπικά συστήματα της Κύπρου και ελπίζουμε με την νέα προσκοπική χρονιά να έχουμε μια κοινή δράση με το 253 είτε στην Πάφο, στην Λεμεσό ή και κάπου αλλού. Η Κύπρος μας είναι γεμάτη από φιλόξενα χωριά και ανθρώπους που είναι έτοιμοι να συμβάλουν στο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όμορφες εκδρομές και κατασκηνώσεις και να πάρουμε αυτήν την αγνή κι ανόθευτη φιλία και αίσθηση φιλοξενίας της Κύπρου μας!

253 stay tune! Σύντομα μαζί σας!!

DSC04989

 

Λυκομάνα Μπαλού

Μαρία Μασούρα

52 Σ.Π.Πάφου

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s