Ένα πανό γεμάτο μηνύματα, από τα μικρά λυκόπουλα!!

Τα μικρά μας λυκόπουλα, μαζί και οι βαθμοφόροι του 52ου Συστήματος Προσκόπων Πάφου, δημιουργήσαμε το πανό μας, το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στον παγκύπριο διαγωνισμό για την ανακύκλωση.

Με κέφι και χαρά τα μικρά λυκόπουλα με πινέλα, νερομπογιές, και ότι άλλο χρειαζόταν σαν μικροί Πικάσσο κρατούσαν τις παλέτες τους και υπό τις οδηγίες των βαθμοφόρων που συντόνιζαν την όλη προσπάθεια έφτιαξαν ένα πολύ όμορφο πανό.

Το πανό αυτό έχει στο κέντρο την Γη. Διαγράφονται οι ήπειροι και η θάλασσα, αλλά διακρίνεται η Γη να είναι πολύ στεναχωρεμένη και να κλαίει. Ο λόγος που κλαίει είναι διότι χρειάζεται καθαριότητα, επείγον μάλιστα, σε βυθούς, δάση, βουνά, παραλίες, γειτονιές, πάρκα, παντού. Χρειάζεται να μάθουν όλοι να ανακυκλώνουν και να εξοικονομούμε ενέργεια, να γίνεται οικονομία, και να υπάρχουν υλικά για χρησιμοποίηση και δημιουργία αγαθών χωρίς να είναι απαραίτητο για παράδειγμα να κόβονται δέντρα για παραγωγή χαρτιού, κ.λ.π.

Εκεί, στο κρίσιμο αυτό σημείο, επεμβαίνουν οι πρόσκοποι, τα λυκόπουλα, όπου καθαρίζουν, ανακυκλώνουν, διαδίδουν στον κόσμο πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση και έτσι δίνουν ανάσα ζωής στον πλανήτη Γη. Αφού οι πρόσκοποι καθαρίσουν τα πάντα, πεταλούδες κάνουν την εμφάνιση τους και φέρνουν μηνύματα αισιοδοξίας, ζωής και χαράς.

Ενώ κάτω από την Γη διακρίνονται οι κάδοι ανακύκλωσης όπου τοποθετήθηκαν με σκοπό όλοι να ανακυκλώνουν σωστά και να διαχωρίζουν τα υλικά όπως πρέπει έτσι ώστε να πηγαίνουν στο σωστό τόπο και να επεξεργάζονται για να γίνουν καινούργια προϊόντα προ χρήση!!

Μπράβο, σε όλους παιδιά και εύχομαι να εκτιμηθεί από την κριτική επιτροπή η όλη προσπάθεια και να δοθεί το έπαθλο που αξίζει όταν μικρά παιδιά στέλλουν τέτοια μεγάλα μηνύματα στον κόσμο!!

Λυκομάνα Μπαλού

Μαρία Μασούρα

52 ον Σ.Π.Πάφου

11159488_10152909069596656_330547155917074574_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s