Αφού μας υπερχρεώνουν, ας τους σαμποτάρουμε!

Αρκετά παράπονα εξεφράζουν πολλοί ντόπιοι αλλά και ξένοι τουρίστες στην Κύπρο. Αναρτούν κάθε τρεις και λίγο αποκόμματα λογαριασμών από εστιατόρια, καφετέριες ή beach bars που έχουν επισκεφτεί και οι τιμές είναι να σου φύγει το καφάσι!

Είναι πολύ λυπηρό που κάποιοι επιχειρηματίες – γιατί σίγουρα δεν είναι έτσι όλοι – υπερχρεώνουν και νομίζουν θα γίνουν πλούσιοι ή θα ξοφλήσουν τα χρέη τους μέσα σε λίγους μήνες καταπατώντας και νόμους και δεν σέβονται καθόλου τον τουρίστα. Βλέπουν σε αυτόν μια λεμονόκουπα έτοιμη να την στύψουν!

Είναι λυπηρό αυτό, γιατί δεν μπορεί να χρεώσεις ένα τοστάκι προς 15€ για παράδειγμα ή να μην αναφέρω άλλα και «φωτογραφίσω» τόπους κι ανθρώπους!

Πιστεύω ότι ο καταναλωτής ή κοινώς ο τουρίστας θα πρέπει προτού επιλέξει το εστιατόριο ή το μέρος που εν πάση περιπτώσει θα καθίσει να φάει ή να πιει να ελέγξει πρώτα τις τιμές και να είναι σίγουρος ότι έτσι είναι. Γιατί πολλές φορές μας πουλάνε φήμες και φούμαρα, άσε που οι κράχτες πρήζουν τους διερχομένους. Ακόμα ένα μελανό σημείο για τον τουρισμό μας, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Δεν είναι τυχαίο που οι ξένοι όταν έρχονται στην Κύπρο προτιμούν να τρώνε σε εστιατόρια τα οποία ανήκουν σε παγκόσμιες αλυσίδες και είναι γνωστά ειδικά για τις τιμές τους. Για την ποιότητα δεν θα αναφερθώ διότι ο τουρίστας παίρνει στις διακοπές του ένα λογικό ποσό, το οποίο είναι από τις στερήσεις στις οποίες υποβλήθηκε ολόχρονα για να μπορεί να περάσει λίγες μέρες διακοπών ξέγνοιαστα, άρα δεν τον πειράζει στην τελική να φάει μια πίτσα ή ένα σάντουϊτς.

Βασικά πιστεύω πως αφού αυτοί οι επιχειρηματίες δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και νομίζουν ότι βρήκαν την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά, θα πρέπει και μεις σαν τουρίστες να τους σαμποτάρουμε, δηλαδή να μην πηγαίνουμε στις επιχειρήσεις τους.

Επίσης, αντί όσοι έχουν υπερχρεωθεί να βάζουν όλη την ώρα στο διαδίκτυο φωτογραφίες που δείχνουν τους υπερχρεωμένους λογαριασμούς, φρόνιμο θα ήταν να καλέσουν την αστυνομία και το τμήμα καταναλωτών, μη σας πω και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα έρθουν να επιληφθούν του θέματος και να πιάσουν στα πράσα τους επίδοξους ληστές! Πάρτε το υπερχρεωμένο λογαριασμό και αφού το δείτε και αντιληφθείτε την υπερχρέωση και πως κάτι δεν πάει καλά, χωρίς να πείτε τίποτα ή να φωνάξετε ή να κάνετε σκηνή να κάνετε ένα τηλεφωνάκι στους πιο πάνω που έχω αναφέρει και καθίστε τάχα μου ακόμη λίγο πριν πληρώσετε.

Όταν αφιχθούν αυτοί που πρέπει, απλά αφήστε τους να κάνουν την δουλειά τους και σεις θα μπορέσετε να δικαιωθείτε!

Έτσι είναι, και ας μην ξινίσουν τα μουτράκια τους κάποιοι που θα δουν το σχόλιο αυτό. Γιατί κύριοι, ξέρετε, κι ο τουρίστας ή ο κάθε πελάτης δεν έχει μηχανούα που κόβει χρήματα για να μπορεί ή να πρέπει να πληρώσει την τιμή που εσείς επιβάλλετε και που πολλές φορές είναι μια τιμή που αγοράζεις και τον καφέ και το μπρίκι και τον καφετζή συμπεριλαμβανημένο μέσα στο ποσό.

Διότι οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο των λογαριασμών και που αναγκαστικά λόγω νόμου, λιβελλου κ.λ.π. γίνονται χωρίς να φαίνεται ποιος είναι που υπερχρεώνει είναι δώρο – άδωρο να παραπονιέστε πρώτον γιατί δεν βρίσκετε και ούτε βρίσκεται το δίκιο σας από την μια αλλά και από την άλλη δεν μας προστατεύετε κι εμάς τους υπόλοιπους αφού στην ουσία δεν μας ενημερώνετε που να μην πηγαίνουμε!

Καλές διακοπές και μην ξεχνάτε: «ότι δεν λύνεται, κόβεται». Και ο Βουκεφάλας δεν δαμαζόταν αλλά στο τέλος μια χαρά δαμάστηκε και υπάκουσε στις εντολές του ιππέα του, και κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να δαμαστούν αυτοί νομίζουν ότι ο πελάτης είναι λεμονόκουπα για να ποσφίξουν!!

Μαρία Μασούρα

10103321-An-image-of-a-man-shocked-at-how-expensive-his-bill-is--Stock-Vector

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s