Καλή σχολική χρονιά!!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, το πρώτο κτύπημα του σχολικού κουδουνιού γίνεται πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, στην ζωή μας γενικότερα, σαν να σπάει την ρουτίνα!

Με τα πρωτάκια κάθε χρόνο να κλέβουν την παράσταση, με κάποια σχολεία να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα όσον αφορά τις εγκαταστάσεις τους, με γονείς να κάνουν παράπονα, με το υπουργείο να υπόσχεται και δώστου…

Το ίδιο σενάριο κάθε χρόνο…

Απορώ λοιπόν, αφού όλοι οι αρμόδιοι ξέρουν πότε ακριβώς ανοίγουν τα σχολεία γιατί δεν επιλύουν τα προβλήματα πριν έρθει η ώρα να ανοίξουν και να διατρέχουν κινδύνους τα παιδιά.

Τα ρημάδια είναι κλειστά 3 μήνες σχεδόν, πόσο να χρειάζεται χρόνος για επισκευές, διορθώσεις και συντήρηση;

Δεν είναι δα και το πεντάγωνο που θα διορθώσουνε!

Είναι λυπηρό κάθε χρόνο την χαρά της νέας σχολικής χρονιάς να επισκιάζεται από παράπονα για προβλήματα και μάλιστα πλέον από οργανωμένους γονείς οι οποίοι απαιτούν για το αυτονόητο, δηλαδή τα παιδιά τους να φοιτούν και να βρίσκονται σε ένα ασφαλισμένο και υγιή χώρο όπου δεν θα διατρέχουν κίνδυνο να σωριαστεί το σχολικό κτίριο στα κεφάλια τους!

Ας ελπίσουμε ότι θα εκλείψουν σύντομα τα φαινόμενα αυτά και ότι οι μαθητές και δάσκαλοι / καθηγητές θα προχωρήσουν απρόσκοπτα στην εκπαίδευση τους και πως φέτος θα έχουμε κατακτήσεις πιο ψηλών κορφών γνώσης και μάθησης.

Επίσης, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας λεηλατήσουν άλλο την γλώσσα, την θρησκεία, την ιστορία μας όλοι αυτοί που έχουν κουβαληθεί και συζούν μαζί μας, φοιτούν μαζί μας και μας έχουν αλλάξει την ταυτότητα. Δεν είναι ρατσισμός, είναι το δικαίωμα μας στην ίδια μας την πατρίδα ειδικά, να συμπεριφερόμαστε ως Κύπριοι σε όλες τις φάσεις μας και όχι να μας επιβάλλουν τα πιστεύω τους οι

Ξένοι, οι αλλόθρησκοι και όποιος ήθελε κατοικεί στην πατρίδα μας!

Έλεος πια! Είναι σίγουρο ότι τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας στους τάφους, βλέποντας πόσο εξευτελισμό περνά η ελληνική μας γλώσσα, η γλώσσα της σοφίας, και επίσης η θρησκεία μας πόσα δεινά περνά ενώ έπρεπε μέσα από τα εκπαιδευτήρια μας να ανθίζει και να μεγαλώνει.

Από τον καιρό που άλλαξε το σύστημα, τα βιβλία, οι στολές, και όλα όσα άλλαξαν από τον καιρό που εμείς ήμασταν μαθητές έως σήμερα, μόνο την καταστροφή έχουν φέρει και η αλήθεια είναι πως όχι μόνο εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί άλλοι με τους οποίους μιλώ δεν θα θέλαμε να ήμασταν στην θέση των σημερινών μαθητών που φοιτούν με παρωπίδες και δεν τους δίνεται το δικαίωμα μέσα από τους χώρους της μάθησης και της εκπαίδευσης να ανοίξουν οι ορίζοντες τους, να μάθουν και να ανοίξει το πνεύμα τους. Μαθαίνουν πέντε πράγματα και αυτό είναι!

Ερχόμαστε στο συμπέρασμα κάθε πέρσι και καλύτερα!

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα επιλυθούν τα προβλήματα στα σχολεία μας και πως θα συνεχίσει να υπάρχει μαγιά για να βγαίνουν έλληνες στο μέλλον, κατά τον ποιητή!!

 

Μαρία Μασούρα

14329926_1101915169898046_1237509402070510821_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s