Καινούργια προσκοπική χρονιά εν όψη!!

DSC07487.JPGΚαινούργια προσκοπική χρονιά με πολλές υποσχέσεις και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά!!

Μεγάλοι παγκύπριοι διαγωνισμοί στα σκαριά για να μας κρατούν σε εγρήγορση για να μην πλήττουμε!!

Ο ένας θα αποτελείται από ζωγραφική με νερομπογιά και ο άλλος θα είναι φωτογραφικός και θα αποτελείται από 5 ενότητες. Και θα είναι αφιερωμένοι σε δύο εκλεκτές αδελφές μας εν προσκοπισμώ οι οποίες φέτος έφυγαν για να συναντήσουν τον Δημιουργό!!

Η χρονιά μας και φέτος θα αποτελείται από διάφορες εκδρομές, διήμερα, παρελάσεις, συμμετοχές σε πολιτιστικά δρώμενα, παγκόσμια προσκοπικά γεγονότα π.χ. jamboree on the air & jamboree on the internet, διάφορα παγκύπρια  jamboretta και ναυτοπροσκοπικές ρεγγάτες και άλλα, πολλά άλλα όμορφα και ξεχωριστά γεγονότα!

Ο προσκοπισμός είναι πάντα ανοικτός για όλους όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν και γίνουν μέλη του είτε σαν λυκοπουλα (παιδια 7-11 ετων), είτε σαν πρόσκοποι (11-15 ετών), μετά έχουμε τους ανιχνευτές (15 – 18 ετών). Βέβαια, εάν και κάποιος μεγαλύτερος από τις προαναφερθείσες ηλικίες επιθυμεί να ενταχθεί στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου και να αναλάβει ως Βαθμοφόρος και πάλιν είναι ευπρόσδεκτος για να πλαισιώσει με την παρουσία του και την προσφορά του την ομάδα μας.

Στην Πάφος έχουμε και τους τρείς κλάδους της προσκοπικής οικογένειας, οι οποίοι είναι Αεροπρόσκοποι και βρίσκονται στην Γεροσκήπου, οι Δασοπρόσκοποι και οι Ναυτοπρόσκοποι οι οποίοι βρίσκονται στον περίβολο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων.

Είναι μια πολύ καλή ενασχόληση εάν σκεφτείτε ότι «ο  Προσκοπισμός συμπληρώνει τη διαπαιδαγώγηση, που προσφέρει η οικογένεια και το σχολείο! Αναπτύσσει την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία και τη διάθεση για μάθηση και απόκτηση νέων εμπειριών. Οι Πρόσκοποι ανακαλύπτουν τον κόσμο έξω από τις τάξεις του σχολείου, μέσα από τις εμπειρίες μιας συναρπαστικής και περιπετειώδους περιπλάνησης. Μιας περιπλάνησης που μπορεί να συνεχίσει για πολλά χρόνια μετά το σχολείο. Ο Προσκοπισμός είναι μια Κίνηση για νέους. Ακόμα και για όσους θέλουν να νιώθουν νέοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Είναι μια Κίνηση σε μια διαρκή ανάπτυξη και πρόοδο. Εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις συνθήκες της Κοινωνίας και προσφέρει, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες, τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο.
Προσκοπικές Οργανώσεις, αναγνωρισμένες σήμερα από το Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο, υπάρχουν και λειτουργούν σε περισσότερες από 216 χώρες και περιοχές, με σύνολο πάνω από 30 εκατομμύρια μέλη, αγόρια και κορίτσια.

Ο Προσκοπισμός είναι ανοιχτός για όλους και δέχεται όλους, ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή ή χρώμα, σύμφωνα με το Σκοπό, τις Αρχές και την Προσκοπική Μέθοδο, όπως αυτά καθιερώθηκαν από τον ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδο Μπέιντεν Πάουελ».

Kαλή προσκοπική χρονιά λοιπόν σε όλους μας και πάμε για κατάκτηση πιο ψηλών κορφών και στόχων!!

 

Λυκομάνα Μπαλού

Μαρία Μασούρα

52ον Σ.Π.Πάφου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s