Τι πάει λάθος με τον τουρισμό στην Κύπρο;

 

germanenglishgoosebαπό τον Αίσωπο!!

Συναντώ κάποιους φίλους που εργάζονται ακόμα στα ξενοδοχεία και μου λένε ότι ετοιμάζονται να κλείσουν όπου να ναι και οι ίδιοι να μείνουν στην ανεργία μέχρι την επόμενη σεζόν.

Εμένα αυτό μου φαίνεται αδιανόητο και άξιον απορίας αφού δούλεψα για 17 χρόνια στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Πάντα υπήρχε τουρισμός, χειμώνα καλοκαίρι, άντε να μειωνόταν τον χειμώνα και όλοι να παίρναμε τις άδειες μας αλλά και πάλι να λειτουργούσαν τα ξενοδοχεία με μειωμένο προσωπικό.

Τώρα ακούω ότι τα κλείνουν και μιλάμε κλείνουν εντελώς με λουκέτο ένα πράμα. Και είναι άξιον απορίας το γεγονός πως παλιά κατάφερναν και έφερναν τον τουρισμό στην Κύπρο και μάλιστα καλό τουρισμό που άφηνε και χρήμα και ήταν ένας καλός πόρος ζωής και ανάπτυξης στην Κύπρο μας.

Πως κατάφεραν σιγά σιγά αυτοί που ανάλαβαν την σκυτάλη να μειώσουν ως και να καταστρέψουν, να αφανίσουν σχεδόν θα έλεγα τον τουρισμό μας είναι άξιον απορίας.

Τώρα που υπάρχουν και τόσα πιο οργανωμένα δρώμενα στις πόλεις μας, και πιο πολλά πράγματα προσφέρονται για έναν τουρίστα εν τούτοις οι τουρίστες έχουν μειωθεί ως και εξανεμισθεί με αποτέλεσμα να έχουμε το αποτέλεσμα να κλείνουν τα ξενοδοχεία και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να καταλήγουν στα γραφεία κοινωνικών ασφαλίσεων.

Θα έπρεπε οι αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν περισσότερο και να πράξουν ανάλογα ώστε να παράξουν έργο προς όφελος του τουρισμού μας στην Κύπρο και να κάνουν τον κόσμο να ενδιαφερθεί και να ξαναπροτιμήσει την Κύπρο για διακοπές όπως τα παλιά τα χρόνια.

Πρέπει να βρεθούν λύσεις και να προσφέρεται γιατί όχι ο θεματικός τουρισμός π.χ. για καταδύσεις, για θρησκευτικούς λόγους, και τόσα άλλα που θα μπορούσαμε να σκαρφιστούμε απλά και μόνο για να δώσουμε κίνητρο να έρχονται οι άνθρωποι εδώ.

Έχουμε ένα πολύ όμορφο νησί με τον ήλιο του, το ωραίο κλίμα, τις θάλασσες μας, τα εστιατόρια μας, και τόσα αρχαία, εκκλησίες – μοναστήρια να επισκεφθούν οι άνθρωποι και μάλλον δεν είναι γνωστά κεί έξω. Ίσως να μην γίνεται η σωστή προβολή μας προς τα έξω και γι΄αυτό να μην μας ξέρουν οι τουρίστες.

Εύχομαι να μελετήσουν υπεύθυνα οι αρμόδιοι αυτό το θέμα γιατί είναι πολύ θλιβερή η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο τουρισμός μας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι τα πάντα θυσιάστηκαν στον βωμό του εύκολου κέρδους και πλαισίωναν τις πιο πολλές θέσεις με ξένο προσωπικό και χαμηλό μισθό, αλλά που δεν είναι ικανοί να προσφέρουν κυπριακή φιλοξενία στον ξένο αφού και οι ίδιοι ξένοι είναι και βρίσκονται στην πατρίδα μας με καθαρό σκοπό να κάνουν ένα καλό κομπόδεμα και να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους, αφήνοντας την Κύπρο, τους Κύπριους και τον τουρισμό της Κύπρου μπουκάλα!

Είναι λυπηρό που έχει χαθεί όλη εκείνη η αίγλη, του καλού τουρισμού και απόμειναν μονάχα κάτι μίζεροι μουχτιτζίες κοινώς, και κάτι άλλοι All inclusive!!

Δείτε το κύριοι αρμόδιοι και κάντε κάτι, για τον τουρισμός μας, για το νησί μας, για τους ξενοδοχοϋπάλληλους που μένουν χωρίς δουλειά ενώ κάποτε έσφυζε από ζωή και τουρίστες η Κύπρος μας!

 

Μαρία Μασούρα

 

 

16570175-chicken-laying-golden-eggs-stock-vector-chicken-cartoon-hen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s