Το θέατρο πάει ψυχολόγο!!

 

dsc09544

Μια πολύ ωραία παράσταση σε σκηνοθεσία τα εκλεκτής και αγαπημένης μας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Γιώτας Κρος.

Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια του 29ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Η παράσταση έγινε στο Β Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου του οποίου η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που κατέφθασε για να δει την παράσταση.

Η κριτική επιτροπή που ήρθε από την Λευκωσία για να δώσει την κριτική της απαρτιζόταν από τρία άτομα απεσταλμένα από τον ΘΟΚ.

Οι ηθοποιοί – μαθητές του Θεατρικού εργαστηρίου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποδεικνύοντας πόσο ταλέντο και σκληρή δουλειά έκαναν μέσα σε πέντε μόνο μήνες που άρχισαν να διδάσκονται θέατρο. Η καθηγήτρια τους, ηθοποιός Γιώτα Κρός με πολλή υπομονή και χαρά βρίσκεται στο πλευρό τους και τους καθοδηγεί για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά σε εθελοντική βάση.

Είναι η επαλήθευση αυτού που λέμε «ηθοποιός σημαίνει φως» και εγώ παίρνω το θάρρος να προσθέσω ότι ΘΕΓ σημαίνει πολιτισμός και προσφέρει πολιτισμό. Από το 2001 έτος ιδρύσεως του με εθελοντές και μόνο ανέβασε πολλές παραστάσεις που βραβεύτηκαν και απέσπασαν πολύ καλές κριτικές. Επίσης, θέλοντας να προσφέρει στον πολιτισμό έχει ήδη εγκαινιάσει την βιβλιοθήκη του με θεατρικά βιβλία, έργα και συγγράμματα που είναι ίσως η μία εκ των δύο μοναδικών που υπάρχουν στο νησί.

Φέτος είναι η 15η φορά που συμμετέχει το ΘΕΓ στο παγκύπριο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου και ευχόμαστε από καρδιάς να διακριθεί και να φέρει στην πόλη μας ακόμα ένα βραβείο!

Με την παρουσία του τίμησε την παράσταση ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ενώ τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή εις μνήμην του ήρωα της Γεροσκήπου Μιχαλάκη Κυπριανού μέχρι πρότινος αγνοούμενου, του οποίου ανευρέθηκαν τα οστά με την μέθοδο DNA και αναγνώσθηκαν λίγα λόγια προς τιμήν του προτού αρχίσει η παράσταση. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμβάλλουν  εθελοντικά για να υπάρχει στην ζωή μας το ΘΕΓ, καμάρι της Γεροσκήπου και της ευρύτερης πόλης της Επαρχίας Πάφου! Καθώς επίσης, και στον ετήσιο χορηγό μας Δήμο Γεροσκήπου.

Καλές επιτυχίες ΘΕΓ και πάντα να έχουμε ανοδική πορεία, γιατί ότι προσφορά και να κάνεις για τον πολιτισμό είναι άξια επαίνου και συγχαρητηρίων!!

 

Μαρία Μασούρα

Γραμματέας ΘΕΓ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s