Οι πρόσκοποι τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο στο Παραλίμνι!!

DSC09739.JPG

 

Σε παγκύπρια βάση οι πρόσκοποι μας τίμησαν και φέτος τον προστάτη Άγιο μας – Άγιο Γεώργιο – με οικοδέσποινα πόλη το όμορφο Παραλίμνι!

Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και κάθε φορά μια άλλη πόλη, είναι η οικοδέσποινα πόλη η οποία υποδέχεται όλες τις υπόλοιπες πόλεις και γίνονται οι εκδηλώσεις στις οποίες περιλαμβάνονται λαμπαδηφορίες, έκθεση προσκοπικών εκθεμάτων, πώληση αναμνηστικών, κατασκευές, κατασκήνωση, όσον αφορά την πρώτη μέρα που είναι το Σάββατο και στην δεύτερη μέρα που είναι Κυριακή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με κοινό εκκλησιασμό, ευλογία λαβάρων, προσκλητήριο πεσόντων προσκόπων, οι οποίοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας (με μονόλεπτη σιγή εις μνήμη τους), απονομές μεταλλίων π.χ. ανδρείας μετά θάνατον, αγίου Γεωργίου, αργυρού, χάλκινου, χρυσού Αγρινού (ανάλογα). Τα μετάλλια αυτά απονέμονται σε γενικούς εφόρους, σε προέδρους κρατών, σε σημαίες κρατών κ.λ.π και είναι η ανώτατη τιμή με την οποία τιμά το Σ.Π.Κ

Μετά ακολουθεί η μεγάλη παρέλαση στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης στην οποία γίνονται οι εκδηλώσεις αυτές η οποία απαρτίζεται από πρόσκοπους, ανιχνευτές, λυκόπουλα, εφόρους και βαθμοφόρους από όλη την Κύπρο.

Σημαντικό δε, είναι να αναφέρουμε ότι κατά την λήξη των εκδηλώσεων αυτών αφήνονται στους αιθέρες άσπρα ή πολύχρωμα μπαλόνια τα οποία μεταφέρουν μηνύματα αγάπης, αδελφοσύνης και προσκοπικής χαράς σε όλο τον κόσμο καθώς και άσπρα περιστέρια τα οποία μεταφέρουν μηνύματα ειρήνης, αδελφοσύνης και προσευχές για ελευθεριά των σκλαβωμένων μας τόπων!!

DSC09777.JPG

Πολλά τα μηνύματα, και με πολλή υπερηφάνεια κάθε δύο χρόνια συναντόμαστε και τιμάμε τον προστάτη Άγιο μας, ανανεώνουμε την προσκοπική μας υπόσχεση και οι παλιοί πρόσκοποι συναντάμε τους αδελφούς από τις άλλες πόλεις και οι νέοι πρόσκοποι γνωρίζονται με τα αδέλφια μας των άλλων πόλεων και η φιλία και η προσκοπική αγάπη και πνεύμα συνεχίζουν και μας αγκαλιάζουν όλους!!

 

Μαρία Μασούρα

Λυκομάνα Μπαλού

52ον Σ.Π.Πάφου

DSC09775.JPG

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s