Νεκρολούλουδα στον Θείο Χαμπή

24581_106065259432122_7803180_n

 

Ο θείος Χαμπής, μας έφυγε ξημερώματα της γιορτής του Αγίου Νικολάου. Μάλλον ακόμα ένα θαύμα του Αγίου όπου ήρθε και «κοίμισε» τον θείο Χαμπή, και τον ευλόγησε να επιστρέψει στον Δημιουργό μας ανήμερα της γιορτής Του.

Ο θείος Χαμπής, καταγόταν από το χωριό Στατός της Πάφου, αλλά από νέο παλληκάρι έφυγε από το χωριό ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή και τελικά παρέμεινε στην Λευκωσία.

Εκεί, παντρεύτηκε, απόκτησε τρείς υπέροχες κόρες, τις οποίες πάντρεψε και απέκτησε και τα εγγονάκια του που τόσο λάτρευε και καμάρωνε.

Με την οικογένεια μου, δεν ήταν συγγενείς, αλλά όταν τα έφερε η μοίρα σε κάποια φάση να γνωριστούν έγιναν αδελφικοί φίλοι, αργότερα ήταν και γείτονες στην Γεροσκήπου και  πάντα η φιλία και η αγάπη βασίλευε.

Εμείς, τον αποκαλούσαμε θείο μας, διότι πραγματικά έτσι νοιώθαμε και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους πραγματικούς μας θείους, αφού η φιλία υπερισχύει τα συγγένειας.

Ήταν δουλευτής, και τον θυμάμαι που αγωνιζόταν και με αντίξοες συνθήκες να καταφέρει να βγάλει το μεροκάματο και να ζήσει την οικογένεια του. Η δουλειά του ήταν δύσκολη και επίπονη, ήταν  διατρητής λάκκων νερού, και δεν είχαν πάντα την τεχνολογία ή τις ευκολίες που υπάρχουν στις μέρες μας.

Από φτωχή οικογένεια, αλλά πλούσια σε αγάπη και ήταν ένας άνθρωπος που μοιραζόταν με τους γύρω του ακόμα και το φαγητό που έτρωγε. Τόση αγάπη είχε για όλο τον κόσμο.

Όταν πια συνταξιοδοτήθηκε,  επέστρεψε με την σύζυγο του Μαρίνα, στον αγαπημένο του Στατό, που στερήθηκε πολύ όσα χρόνια ζούσε μακριά.

Εκεί, σε ένα μικρό σπιτάκι στην πατρική γη καλλιεργούσε την «ρέντα» του και περιποιόταν τα δέντρα του και όταν μάζευε τους καρπούς σαν μικρό παιδί έκανε!

Και πάντα είχε να φιλέψει όποιον περνούσε από το στενό του. Πάντα τον χαρακτήριζε μια αθωότητα, μια αγνότητα.

Εμείς, που τον αγαπήσαμε, τον γνωρίσαμε και πήραμε την αγάπη του, την φιλία του και την καλοσύνη που απλόχερα μοίραζε θα τον έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας και στις προσευχές μας.

Είθε, ο Πανάγαθος Θεός να τον αναπαύσει και να του χαρίσει την αιώνιο ζωή!

 

Μαρία Μασούρα

24581_105643016141013_1310340_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s