Σαλώμη Ευριπίδου, η υπόσχεση και εγγύηση στον χώρο της τεχνολογίας!

 

DSC07409Την Σαλώμη, ως επαγγελματία δεν την γνώριζα από κοντά, αλλά είχα ακούσει τόσα για την δουλεια της, για την προσφορά της προς τους μαθητές της, αλλά δεν την γνώριζα ως προς την διδασκαλία.

Όταν χρειάστηκε και εγώ να αρχίσω μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, χωρίς δεύτερη σκέψη επικοινώνησα μαζί της και άρχισα άμεσα μαθήματα.

Με εντυπωσίασε ο τρόπος διδασκαλίας της, η προσέγγιση προς τους μαθητές της. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που περισσότερο προκύπτουν από τον φόβο κάποιων μαθητών όσο αφορά τις εξετάσεις. Λίγη κουβέντα, λίγες συμβουλές και η σωστή καθοδήγηση φέρνουν το ποθητό αποτέλεσμα.

Μικρά παιδιά, αντιμετωπίζουν το μάθημα των κομπιουτερ με πολλή προσύλωση και εύκολα μαθαίνουν τα όσα διδάσκονται.

Μπορεί να είναι η γεννιά της τεχνολογίας, αλλάακόμα κι αυτά θέλουν ωστή στράτευση, σωστή καθοδήγηση και ένα ατομο που θα έχει την πείρα, την εμπειρία και τις γνωσεις αλλά πολύ περισσότερο θα έχουν και το ταλέντο να τις μεταδίδουν στους μαθητές και τους εκπαιδευόμενους.

Η Σαλώμη, έχει αυτή την πειθώ, και είναι  πάντα εκεί να συμβουλεύσει και να δώσει την γνώση, να την μεταδώσει στον μαθητή!

Διδάσκει επίσης και Ρομποτική, έναν πολύ ενδιαφέρον κλάδο της τεχνολογίας που έχει κατακτήσει πολλούς τομείς της ζωής μας και ιδιαίτερα θα αναφέρω την ιατρική, στην οποία η ρομποτική κάνει θαύματα!

Είναι καλό τα παιδιά από νωρίς να αρχίζουν φροντιστήριο και να αφήνονται να μαθαίνουν τέτοια μαθήματα, προγράμματα τα οποία ακονίζουν το μυαλό, αυξάνουν την φαντασία και προσφέρουν την ικανότητα στα παιδιά να εξελιχθούν και να   μεγαλουργήσουν μεγαλώνοντας.

Η αλήθεια είναι, γιατί για αυτό έχω προσωπική άποψη, κάποιος ιδιαίτερα μεγαλύτερος σε ηλικία και όχι μικρός μαθητής, που πρέπει να μάθει ηλ. Υπολογιστές  για να συμβαδίζει με την … εποχή και την εξέλιξη της μια και όλα πλέον έχουν σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην ζωή μας, μπορεί να μην έχει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να τρέμει η καρδιά του σαν το φθινωπορινό φύλλο επάνω στο δέντρο. Μόνο και μόνο στην σκέψη όλων αυτών των πλήκρων και τι μυστικο(!) κρύβει το καθένα να  παθαίνουν σοκ! Εκεί, έρχεται η Σαλώμη, σαν νεράϊδα της τεχνολογίας και με τον μοναδικό της τρόπο σε κάνει να λύνονται τα χέρια και οι σκέψεις σου και να δαμάζεις το θηρίο.

Πως πέρασε ο καιρός και μάνι – μάνι δίνουμε τις πρώτες μας εξετάσεις ούτε που το κατάλαβα. Οι συμβουλές, τα λόγια και η διδασκαλία της μας προετοίμασαν για το καλύτερο! Την ευχαριστούμε πολύ και προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας που θα δώσουμε σήμερα Σάββατο τις εξετάσεις μας και ότι καλύτερο στην ίδια! Κάθε πρόοδο και ανέλιξη στην ζωή της και μεις από δίπλα θα καμαρώνουμε για όλα τα καλά που θα έρθουν με την νέα χρονιά τόσο για την Σαλώμη μας όσο και για μας τα μαθητούδια της!!

 

Μαρία Μασούρα

DSC07375

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s