Η πιο μικρή πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 ναι! Είμαστε εμείς!!

 

Το 2017 μπήκε πλέον, και η Πάφος μας βρίσκεται στο αποκορύφωμα των ετοιμασιών για να τιμήσει και να αποδείξει ότι έστω και που είναι η πιο μικρη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, εν τούτοις αξίζει και μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις ενός τετοιου τίτλου!

Άλλωστε, ας μΗν ξεχνάμε ότι κάποτε η Πάφος μας, ήταν η πρωτεύουσα αυτού του νησιού και μετά μετακόμισαν τα πάντα στην Λευκωσία!

Το Σάββατο που μας πέρασε, σε μια όμορφη, λιτή και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του κουτιού στο οποίο μαζεύτηκαν οι 2016 ευχές κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων σε μια δράση στην οποία συνέβαλε και η Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων Πάφου όπου οι Πρόσκοποι μας συνέλεγαν τις ευχές από τον κόσμο με αποκορύφωμα στις 17/12/2016 όπου μαζεύτηκαν οι περισσότερες! Στην τελετή του Σαββάτου 7/1/17 παραδώθηκε το κουτί με τις ευχές οι οποίες ήταν 2016 και ο πρόεδρος του Πάφος 2017 κ. Χρίστος Πατσαλίδης σε μια συγκινητική στιγμή έγραψε την τελευταία ευχή και συμπληρώθηκαν οι 2017 ευχές όπως ήταν ο αρχικός μας στόχος.

25 οργανωμένα σύνολα και οργανισμοί νεολαίας της Πάφου, ήταν παρόντες στην εκδήλωση αυτή με αντιπροσωπείες τους όπου εθελοντικά και αθόρυβα εργάζονται και θα εργαστούν μέχρι τν ολοκλήρωση και λήξη ανειλημμένης υποχρέωσης μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα 2017 της Ευρώπης. Όπως πολύ σωστά και εύστοχα δήλωσε ο κύριος Πατσαλίδης, «αυτή την στιγμή η Πάφος αντιπροσωπεύει όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και ολόκληρη την Κύπρο στην Ευρώπη»! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει η πόλη μας να ανταπεξέλθει σε όλη αυτή την υπόθεση παρόλες τις λαβωματιές και την αιμορραγία που της προκάλεσαν αυτοί που υποτίθεται ήταν οι  θεσμοφύλακες και οι τοπικοί άρχοντες! Εν πάση περιπτώση, τώρα στα ινία της πόλης βρίσκονται άνθρωποι που πατούν γερά και συνεργάζονται μεταξύ τους οι διάφοροι φορείς διότι έχουν αντιληφθεί όλοι ότι παλεύουμε για την Πάφο μας, και αν πετύχει αυτό όλοι μας θα έχουμε όφελος!

Και απορώ γιατί θα έπρεπε να περνάει έστω από το μυαλό μας η αποτυχία, όταν η πόλη μας γεννά τόσους καλλιτέχνες, ποιητές, ζωγράφους, γλύπτες, επιστήμονες, που απλά οι συγκυρίες και οι πολιτικές σκοπιμότητες μας έριξαν σε μαρασμό και φτώχια!

Ας γίνει πλέον η χρονιά του 2017 ο τροχός που θα εχεί πλέον γυρίσει με την Πάφο από πάνω, ας έρθει και στην πόλη μας ο καιρός των παχουλλών αγελάδων, και ας ανασάνει ο κόσμος της Πάφου.

Ας ελπίσουμε δε, ότι θα εκμεταλλευτούν όντως  οι αξιωματούχοι της Πάφου όλες αυτές τις ευκαιρίες που θα έχουμε σαν πόλη και να αποκατασταθούν ιδιαίτερα οι επαγγελματικοί ορίζοντες των πολιτών της Πάφου. Να «ανοίξουν» δουλειές και να μπορούμε όλοι να σταθούε στα πόδια μας και να φάμε ένα κομμάτι ζεστό ψωμί!

Με τις πιο δυνατές  μου ευχές για μια Πάφο ισάξια αυτής που ήταν κάποτε και γιατί όχι; Μιας καλύτερης Πάφου, όπου όλα θα ξαναείναι ανθηρά και η περηφάνεια θα ξαναγυρίσει να ζεστάνει τις καρδιές των πολιτών της!!

Είθε όπως με μόνο με μια σφεντόνα στο χέρι του, ο Δαβίδ αντιμετώπισε τον Φιλισταίο γίγαντα Γολιάθ και τον νίκησε έτσι κι εμείς ας αποδείξουμε μέσωτου πολιτισμού μας την αξία μας και την ανδρεία μας!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ ΡΕ Γ……!!

 

Μαρία Μασούρα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s