ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ Μια μέρα που θα κοιτάξεις πίσω…

 

17629790_1367807856591183_4675362600984626745_n

«Να απολαμβάνεις τα μικρά πραγματα στην ζωή, γιατί θα έρθει μια μέρα που θα κοιτάξεις πίσω και θα καταλάβεις ότι αυτά ήταν τα ΜΕΓΑΛΑ».

Και τελικά άμα το αναλογιστεί κανείς τι είναι όμορφο και τι αξίζει στην ζωή δεν είναι τίποτα άλλο από αυτές τις μικρές – μικρές στιγμές που ζούμε και που αξίζουν πολλά.

Τα μικρά πράγματα στην ζωή, είναι είναι και δωρεάν τις περισσότερες φορές, υπάρχουν πολλές φορές που είναι μπροστά στα μάτια μας ή κάτω από την μύτη μας, θα έλεγα, και όμως εμείς ψαχνόμαστε άλλα των άλλων. Μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, μια χαμηλόφωνη γλυκειά κουβέντα (ξέρετε, τα χαμηλόφωνα τα ακούμε πάντα και αγγίζουν την ψυχή μας πιο πολύ από τις φωνές, που απλά μας ξεκουφαίνουν και ίσως μας καθηλώνουν, μας φοβίζουν), ένα λουλουδάκι που μοσχοβολάει, μια βόλτα στο απριλιάτικο ηλιούδι, ένας καφές με καλούς φίλους.

Ακόμα και δίπλα από τα παρκαρισμένα μας αυτοκίνητα μπορεί να βρεθούμε με κάποιον που έχει καιρό να ειδωθούμε, και λίγη κουβεντούλα, λίγη φλυαρία πόσο ευεργετική μπορεί να είναι.

Τα πιο ακριβά και ανεκτίμητα πράγματα τελικά δεν τα αγοράζουμε.

Ποτε και από που μπόρεσε κανείς να αγοράσει ένα χαμόγελο; μια αγκαλιά από αυτές που είναι τοσο σφικτές και αληθινές και που νομίζεις ότι θα σου σπάσουν τα κόκκαλα ενώ στην πραγματικότητα το αντιθετο, σου γιατρεύουν την κάθε πλήγη, τον κάθε πόνο!

Ένας καφές με φιλαράκια νέα, αλλά και με παλιά, τι όμορφο να βρεθεί κάποιος και να απολαύσει αυό το καφεδάκι, αυτή την παρέα! Έχουμε ένα ΚΑΝΟΝΑ (κάτι σαν τραγουδάκι) που λέει πως «νέοι φίλοι είναι σαν ασήμι, μα χρυσάφι είναι οι παλιοί» και μεγαλώνοντας μπορούμε να το αντιλφθούμε. Πάντα οι νέοι φίλοι στην ζωή μας είναι καλοδεχούμενοι, μη σας πω ότι υπάρχουν και άνθρωποι που έρχονται στην ζωή μας κι είναι πιο λίγο καιρό από ότι άλλους που μπορεί να τους γνωρίζουμε και παιδιώθεν και όμως καταφέρνουν να μπουν στην ψυχή μας και μας αλλάζουν προς το καλύτερο, αλλά και από την άλλη εάν είμαστε από τους ευλογημένους ανθρώπους που έχουνε φίλους κι από τα παιδικά του χρόνια ακόμα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευλογία από αυτό. Να χαίρεσαι τόν καφέ σου, στο ζεστό ηλιούδι που ακόμα το θέλουμε, μας ζεσταίνει το κοκκαλάκι, να απολαμβάνεις την θάλασσα, μια βόλτα και να έχεις να θυμηθεις και να πεις, να μοιραστείς τόσα πολλά από αναμνήσεις, φάρσες και σκανδαλιές από τα παλιά μέχρι και αλλαγές της ζωής σου στο σήμερα!

Εκτός από τα φιλαράκια που για μένα προσωπικά είναι κοσμήματα στην ζωή μας, είναι και οι σχέσεις με τα παιδιά μας. Ποιοτικός χρόνος, όμορφος, να αδράξουμε την κάθε ευκαιρία να κάνουμε πράγματα μαζί τους, να παίξουμε ένα επιτραπέζιο παιγνίδι, μια βόλτα με τα ποδήλατα, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, και τόσα άλλα. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, και δεν το χαμπαριάζουμε και έρχεται η στιγμή που τα παιδιά μας είναι ενήλικες και ανοίγουν τα τερά τους και πετούν μακριά από την φωλιά των γονέων…

Και ενώ για 18 – 20 χρόνια οι φωνές τους ταράζουν το σπίτι ξαφνικά πετάνε και η έλλειψη τους μαχαίρι δίκοπο για ους γονείς!

Ας ζούμε αυτές τις μικρές στιγμές που μόνο αλήθεια κρύβουν, χαρά, και ποιότητα. Μόνο αγάπη, ενδιαφέρον, φροντίδα, φιλία, αυθεντικότητα.

Ακόμα και όσοι έχουμε πάθος με την φωτογραφία, σας το εγγυούμαι ότι τις πραγματικά όμορφες στιγμές μας αλλά και γενικά τις πιο όμορφες στιγμές δεν τις έχουμε φωτογραφημένες. Είτε γιατί δεν προλάβαμε ή ακόμα και αν τις έχουμε δεν τις δημοσιοποιούμε, είναι εκτός προβολής και δημοσιοποίησης, είναι ο προσωπικός ανεκτίμητος θησαυρός μας!

Πάντα λοιπόν ας θυμώμαστε, να ζούμε χωρίς περιορισμό συναισθημάτων και να δείχνουμε την αγάπη μας και τη φιλία μας στο έπακρο. Να λέμε πιο συχνά λέξεις που σπάνια λέμε ή εκφράζουμε και που πάντα κρατάμε «σφραγισμένες σε βαζάκι κλειστο», με επιμέλεια και μετά άν συμβεί το οτιδήποτε δακρύζουμε και μετανώνουμε που δεν δείξαμε την αγάπη μας! Γι’ αυτό…

«Να απολαμβάνεις τα μικρά πραγματα στην ζωή, γιατί θα έρθει μια μέρα που θα κοιτάξεις πίσω και θα καταλάβεις ότι αυτά ήταν τα ΜΕΓΑΛΑ».

 

Μαρία Μασούρα

Δημοσιογράφος

2otq22kk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s