Η επέμβαση μου πάει στην Σεούλ σε Παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο μικροχειργουργικής άκρων

 

 18118836_1398775936827708_8663802205807682196_n

Στις 31 Οκτωβρίου 2014 έγινε διπλό χειουργείο που κράτησε 7 ωρες και ένα τέταρτο. Εγινε μεταφορα και μεταμόσχευση αγγειούμενης περόνης από το δεξί πόδι στο δεξί χέρι και σην περιοχή του κατάγματος (κερκίδα) έγινε εσωτερική οστεοσύνθεση με πλάκα και βίδες και αφαιρέθηκε γιγαντοκυτταρική κύστη κάτω πέρατος δεξιά, και μετά ακινητοποιήθηκε για εννέα (9) εβδομάδες σε πυχεοκαρπικό νάρθηκα.

Η επέμβαση έγινε στο εξειδιεκυμένο ιατρικό κέντρο την Πολυκλινική Υγεία στην Λεμεσό από τον μοναδικό στο είδος του ειδικό χειρουργό του χεριού επανορθωτικής μικροχειρουργικής Δρ Αλκη Αλκιβιάδη.

Ακολούθησαν εφτά (7) μήνες φυσιοθεραπείας και η αποκατάσταση ήρθε με πολλή προσπάθεια, υπακοή στον γιατρό και στον φυσιοθεραπευτή μου Φίλιππο Μαρμαρά. Η βοήθεια, αλλά και η περιποιήση των γονέων, φίλων και των ανθώπων που με αγαπάνε και με στηρίζουν πάντα όταν πέφτω «κάτω», λειτούργησαν θετικά στα πάντα! Στο να ειμαι ήρεμη ώστε να δεκτεί ο οργανισμός το μόσχευμα, στο να περπατήσω ξανά, να βρω την γιατρειά και να μην σβήσει το χαμόγελο και η καλή ψυχολογική διάθεση μου, που συνέβαλλαν ώστε να γίνω καλά.

Η επέμβαση μου, από την ημέρα που έγινε μέχρι και σήμερα παρακολουθείται και καταγράεται η εξέλιξη της από τον τον γιατρό και επιστήμονα Δρ Αλκη Αλκιβιάδη, ο οποίος την μελετά και καταγράφει τα όσα εξελίσσονται και όπως γίνονται μιας και ΔΕΝ ξανάγινε κάτι τέτοιο, είναι δική του πατέντα και σκέψη η όλη διαδικασία της επέμβασης που χρήσημοποιήθηκε.

Στο εξωτερικό έγιναν παρόμοιες επεμβάσεις αλλά οι γιατροί εκεί αντιμετώπισαν το γεγονός πολύ διαφορετικά. Αυτό που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν στους ασθενείς μέταλλα και βίδες όπου ακινητοποίησαν τον καρπό του ασθενή οπότε στο τέλος ήρθε και έγινε ένα ενιαίο ακίνητο καασκεύασμα όπου δεν μπορεί να πραγματοποιεί καμμιά κίνηση του καρπού – χεριού – παλάμης και στην ουσία ο ασθενής αποκτούσε αναπηρία και απλά είχε ένα μονοκόμματο χέρι που απλά δεν του το έκοψαν οι γιατροί!

Στην δική μου περίπτωση, αφέθηκα στα πιο έμπειρα και Θεοδηγούμενα χέρια, αυτά του γιατρού που έσωσε το χέρι μου, του Δρ Αλκιβιάδη όπως ανέφερα και πιο πάνω, ο οποίος αφού δεν βρήκε κάποιο παρόμοιο περιστατικό ώστε να έχει μια άση πως να προχωρήσει, αποφάσισε να προχωρήσει την επέμβαση όπως ο ίδιος την «σχεδίασε» και την μελέτησε. Υπάρχει το βίντεο της επεμβάσες που μαρτυρεί το τι έγινε στο χειρουργείο και πς ο γιατρός αφαίρεσε κομματάκι – κομματάκι το θρυμματισμένο μου καρπό και μετά χρησιμοποίησε την αγγειούμενη περόνι που μεταμόσχευσε από το πόδι στο χέρι και που έκτισε τον καρό κομματάκι – κομματάκι σαν ψηφιδωτό και μετά τοποθέτησε βίδες και πλατίνα και τα σύνθεσε  – σύνδεσε μεταξύ τους μέχρι να δεκτεί το μόσχευμα ο οργανισμός και να έρθει να δέσει και να ενωθεί το κόκκαλο με το υπόλοιπο χέρι δηλαδή των δακτύλων και του αγκώνα και πάνω, να γίνει ένα ενιαίο χέρι και πάνω από όλα λειτουργικό και γερό!

Σε κάθε συνέδριο της ειδικότητας του ο γιατρός παρουσιάζει βίντεο, ακτινογραφίες, φωτογραφίες και άλλο υλικό που μαζεύει, μια και ακόμη παρακολουθεί και μελετά το χέρι, που ακόμα και τρία χρόνια μετά θεωρείται μόσχευμα και δεν το χρησιμοποιούμε για να δώσω αίμα ή να πάρω ορρό ή κάτι τέτοιο.

Η εξέλιξη του χεριού μου, και η επιτυχία της είναι πέραν των προσδοκιών του γιατρού μου, ο οποίος αυτή την φορά θα μεταφέρει τα όσα κατέγραψε, την εξέλιξη, κινησεολογία και χρήση που κάνει ο καρπός, τα δάκτυλα, το χέρι σαν χέρι ολόκληρο και κομμάτι – κομμάτι  σε παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο της ειδικότητας του γιατρού που είναι του Ειδική χειρουργική του χεριού επανορθωτικής μικροχειρουργικής, και πρώτη φορά μια τέτοια επέμβαση από ιατρό έχει δώσει την ικανότητα στο χέρι να λειτουργεί κανονικά και να είναι πολύ χρήσιμο στην καθημερινότητα του ασθενούς, που λέον δεν είναι ασθενής εφόσον όλα είναι υπό έλεγχο! Χρήζει μελέτης και παρακολούθησης θεωρούν οι γιατροί διότι προηγουμενες περιπτωσεις που εγιναν επεμβασεις οι προηγούμενοι  γιατροι στο εξωτερικό και οι μεθόδοι που χρησιμοποίησαν είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνει ακίνητος ο καρπός άρα αναπηρία στον ασθενή!

Έτσι, στο προσεχές συνέδριο των γιατρών, ο γιατρός μου Δρ Αλκιβιάδης θα παρουσιάσει την μελέτη του και την όλη διαδικασία επιστημονικά και ως ιατρική εξέλιξη δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε άλλους ασθενείς σε παγκόσμια κλίμακα να θεραπευτούν είτε εδώ στην Κύπρο είτε στις χώρες τους!

Από καρδιας εύχομαι στον γιατρό  μου κάθε επιτυχία στις μελέτες του και όσα ανακαλύπτει και μέσω της ιατρικής διοχετεύει στην υπηρεσία και θεραπεία των ανθρώπων!

Επίσης, θα έπρεπε να αναφέρουμε και τον Δρ Κριστιαν Φεσσά της ομάδας του Γιατρού, ο οποίος κάνει μια διαφορετική πλαστική χειρουργικη για να κλεινουν οι επεμβασεις ευκολα και γρήγορα!

Μαρία Μασούρα

18157997_1398745146830787_8493081163641345177_n

17990792_1398744740164161_6582474996137373447_n

Advertisements

2 comments

  1. Συγχαρητηρια και στους δυο σας. Πολυ περισσοτερα σε σενα που ειχες την υπομονη κα την δυναμη να συνεργαστεις με τον επιστημονα Γιατρο σου ωστε να τα καταφερετε.
    Χαιρομαι ειλικρινα για το αποτελεσμα

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s