Το κατηχητικό παίδων της Χλώρακας, σε μια μέρα φανταστική!!

Τα παιδιά του κατηχητικού του/της Χλώρακας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μέρα πέρα από τα συνηθισμένα!
Μετά από μια χρονιά γεμάτη νέες γνώσεις, ιστοριούλες και άλλα πολλά που σχετίζονται με τα Χριστιανικά μας ιδεώδη και φέρνοντας τα χριστιανοπουλα πιο κοντά στον Κύριο, έφτασε η όμορφη χρονιά στο τέλος της.
Η κυρία Τασούλα, η οποία είχε αναλάβει απο την αρχή να είναι η εκπαιδευτικός του κατηχητικού και να μαθαίνει όλα αυτά τα όμορφα πραγματα και θέματα στα παιδια διάλεξε για ένα όμορφο καλοκαιρινό κλείσιμο ένα όμορφο, ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινο (το χθεσινο 4/6/2017) να πάνε σαν εκδρομή στο μπόουλιγκ της Πάφου, όλα τα παιδια του κατηχητικού. Μαζι της βέβαια συνοδεία και ο πατήρ της ενορίας πάτερ Ανδρέας καθως και ένας από τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους ο κυριος Ανδρεας.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε όλα αυτα τα παιγνίδια που διατίθονται στον συγκεκριμένο χωρο, ένα χώρο που λατρευουν τα παιδιά και πολλά αυτα γνωρίζουν πολύ καλά αφου εκεί προτιμουν να κάνουν τα παιδικά τους πάρτυ τα περισότερα!
Ενα όμορφο πρωινο που άφησε ομορφες αναμνησεις στα παιδιά και που φεύγοντας πήραν και από ένα σημαντικό ωράκι από τον πατηρ Ανδρέα. Πήραν απο ενα CD που περιεχει την ζωή και τα θαύματα του Χριστού το οποίο θα μπορέσουν να δουνε στον υπολογιστή τους.
Εύγε στην κοινότητα Χλώρακας, την εκκλησία, τον πατέρα Ανδρέα και την κυρία Τασούλα αλλά και την εκκλησιαστική επιτροπή που στηριξε οικονομικά την δράση αυτη και που υπάρχει το κατηχητικό φέρνοντας πιο κοντα τα παιδια μας στην Θρησκεία μας, σε χαλεπους καιρούς που οι Χριστιανοί καταδιώκονται παγκόσμια.
Καλο καλοκαίρι σε ολους και ας εχουμε κατα νου πως αν σωθηκε αυτο το εθνος είναι επειδη σαν γερή βαση είχε το τρίπτυχο οικογενεια – θρησκεία – πατρίδα.
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΙΔΙΑ!!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
(1924 – 1928 Καθεδρικός Ναός Παναγίας Της Χρυσοαιματουσης
Οταν οι γυναικες εχουν προβλημα και δεν σταματαει το αιμα της περιοδου τους,υπαρχει μια κοκκινη κορδελλα κρεμμασμενη πισω απο την εικονα της Παναγιας,και ανταλλασσουν αυτη με μια αλλη. Ζωνουνται αυτην για τρεις ημερες περιπου,και γινονται καλα. Εξ ου και το ονομα… αιμα τουσα.
Όλη η περιοχή που εκτείνεται από την «Βρύση» και για αρκετη απόσταση ανήκε στην εκκλησία της Χλώρακας. Επειδή εθεωρήθη χρήσιμο όπως κτιστεί καινούργια και μεγαλόπρεπη εκκλησία, όλη αυτή η περιουσία πωλήθηκε και έτσι εγινε κατορθωτό το κτίσιμο της μεγάλης εκκλησίας της Παναγίας της Χρυσοαιματούσης. Στην οδό Πύρκου, μεταξύ της βρύσης του Πύρκου και του παρεκκλησίου Μηχαήλ Αρχαγγέλου, στη μέση του δρόμου, υπήρχε ένας τεράστιος βράχος σε σχήμα στρογγυλό με υψος 3 μετρα και διαμετρο 6, και τον ονομαζαν «Τρουλωτή πέτρα » γιατι ειχε το σχημα τρούλλου. Ήταν καλής και ανθεκτικής ποιότητας, σπάνιο είδος ανά την Κύπρο, και αυτός, αφού τον έκοψαν και τον πελέκισαν ήρκεσε ώστε να κτιστεί ολόκληρος ο ναός. Με αυτό το είδος πέτρας είναι κτισμένη και η εκκλησία της Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο. Σχετικά με αυτόν τον παράξενο βράχο έχει ασχοληθεί ο λογοτέχνης δάσκαλος Σταύρος Μιχαήλ, παίρνοντας έμπνευση από την μεγαλοπρέπεια και το σχήμα του, γράφοντας αλληγορικά διηγήματα και ποιήματα τα οποία δημοσίευε στην εφημερίδα «Πάφος» με το ψευδώνυμο «Στάμης». Το κτίσιμο της εκκλησίας ξεκίνησε το 1924 και περατώθηκε το 1928. Εγκαινιάστηκε απο τον Μητροπολίτη Πάφου Ιάκωβο.)
pxrysoematousa
Μαρία Μασούρα
Δημοσιογραφος
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s