Ρομποτική, ένας ορίζοντας δυνατός, του μέλλοντος!

15146137-Robot-silhouettes-set-Stock-Vector-robot-icon-science.jpg

Με αφορμή μια κουβέντα που συνέβηκε τις προάλλες και ήμουνα παρούσα, θα ήθελα να θίξω λίγο αυτό το θέμα γιατί κάποιοι γύρω μας έχουν μιαν άρνηση όσον αφορά την τεχνολογία.

Σίγουρα, και δεν διαφωνει κανείς μαζί τους πως τα ρομπότ έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και σε κάποιους τομείς έχουν αντικαταστήσει τον άνθρωπο.

Αλλά, σε τομείς όπως η ιατρική για παράδειγμα σίγουρα ένα ρομπότ ελεγχόμενο πάντα από τον άνθρωπο – γιατρό θα δράσει και σίγουρα θα είναι πιο σταθερό στις κινήσεις του κάνονας για παράδειγμα μια λεπτή επέμβαση.

Επίσης, πολλά από τα μηχανήματα που έχουμε ακόμα και στην κουζίνα μας όπως τα πολυμίξερ ας πούμε, τί είναι;

Ρομπότ δεν είναι κατ ακρίβειαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες που είναι σαν άνθρωποι και κάνουν όλες τις δουλειές, όλες τις μάχες, που εκτοπίζουν τον άνθρωπο και διαφεντεύουν την ανθρώπινη υπόσταση!

Υπάρχουν πολλά ρομποτένια πραγματα που μας έχουν λύσει τα χέρια, που μορούνα να κάνουν τις βαριές δουλειές ή τις λεπτεπίλεπτες και όχι μόνον.

Είναι ήδη λοιπόν στν ζωή μας κι ας μην το έχουμε καταλάβει.

Επειδή, προφανώς είναι η επιστήμη του μέλλοντος και σίγουρα κάποιοι που θα σπουδάσουν όχι απαραίτητα ρομποτική αλλά και τα συναφή με αυτήν σπουδάγματα σίγουρα θα έχουν καλές ευκαιρίες εργοδότησης και μέλλον εξασφαλισμένο από άποψη καρρίερας.

Με αυτό το σκεπτικό και με το γεγονός ότι η γη γυρίζει και προχωράμε, καλό θα είναι να δώσετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να διδαχθούν κομπιούτερ, ρομποτική και τα παρόμοια μαθήματα τεχνολογίας ώστε μεγαλώνοντας να έχουν τα εφόδια και μια γερή βάση να προχωρίσουν.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και σίγουρα μια καλή επιλογή δασκάλου είναι το κύριο για να πάρει κάποιος μια ποιοτική βάση και μια πρώτη γεύση με την τεχνολογία και αν κρίνω από εμένα που δεν ήξερα καν να γράψω την λέξη κομπιουτερ και σε δύο χρόνια κατάφερα να γίνω μια καλή μαθήτρια πληροφορικής σας προτείνω ανεπιφύλακτα την άριστη των αρίστων και του Αριστοτέλειου επίσης καθηγήτρια ΗΛ. Υπ. Σαλώμη Ευριπίδου, η οποία μέσα από την αγάπη της για αυτο που διδάσκει καταφέρνει να έχει τα σωστά αποτελέσματα και μαθητές που επιτυγχάνουν στις εξετάσεις τους, αφού έχει το σθένος να κάθεται δίπλα στον μαθητή και να του εξηγεί και να έχει προσωπική επαφή με το μαθητή εμψυχώνοντας και διδάσκοτας τον παράλληλα μέχρι την επιτυχία.

Καλό θαήταν να το ψάξετε λίγο σαν γονείς και να δείτε ότι προσφέρονται και καλοκαιρινά τμήματα για ρομποτική κλπ μαθήματα υπολογιστών.

Ακόμα και για μας τους μεγαλύτερους ποτέ δεν είναι αργά για γνώση και μάθηση!

Σκεφτείτε το και μην χάνετε χρόνο!!

Οι οριζοντες είναι ανοικτοί από κάθε άποψε και οι καλοί δεν χάνονται!

 

Μαρία Μασούρα

Δημοσιογράφος

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s