H ομάδα της Σαλώμης Ευριπίδου διαγωνίστηκε με τα άσπρα φανελάκια στην κατηγορία LEGO WEDO, και έχω την άποψη ότι η LEGO βρήκε το μάστορά της!!!

19437755_10212839010426531_2862112935829823767_n

Σαλώμη Ευριπίδου & team κατακτούν την δεύτερη θέση σε παγκύπριο διαγωνισμό ρομποτικής!!!

Και είναι πια γεγονός!! Την δεύτερη θέση κατάκτησαν η Καθηγήτρια των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ρομποτικής Σαλώμη Ευριπίδου από την Πάφο μαζί με την ομάδα μαθητών της, στον παγκύπριο διαγωνισμό που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Κύπρο απο το Cyprus Computer Society (CCS) ήταν ο πρώτος διαγωνισμός – 1 Cyprus Robotex Challenge βασισμένο στα πρότυπα και κανονισμούς του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX Εσθονίας
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2017 στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο Κώστας Παπαέλληναςστην Λευκωσία (Στρόβολος) και οι μικροί μαθητές είχαν να ετοιμάσουν μια ρομποτένια κατασκευή με κοινό θέμα και τίτλο «τα ρομπότ στην ζωή μας».
Και αποδείχθηκε πολύ μικρός σαν χώρος για να χωρέσει τον κόσμο που παρευρέθηκε εκεί. Αρκεί να σημειώσουμε ότι έλαβαν μέρος 185 ομάδες,224 ρομπότ, 534 παίκτες και 95 Coaches σε διάφορες κατηγορίες.
Ο σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναβαθμίσει τον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής και να μας δώσει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να προωθηθεί σαν μια νέα μορφή μάθησης μέσα από τα σχολεία μας μια και οι καιροί αλλάζουν, προχωρούν αναβαθμίζονται και σίγουρα η Ρομποτική είναι η νέα επιστήμη, η πολλά υποσχόμενη νέα επιστήμη που έχει ήδη στις ζωές μας σε πολλούς τομείς ιδιαιτερα στην ιατρική και αλλού.
Μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά ώστε να εργάζονται και να παράγουν μέσα από την ομαδικότητα και την συνεργασία. Θα πρέπει να συνεργάζονται και με τον καθηγητή τους και όλοι μαζί να αποδώσουν το αποτέλεσμα.
Στον πρώτο διαγωνισμό που ήδη όπως προανεφερα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπήρχαν διάφορες κατηγορίες που διαγώνιστηκαν όπως επίσης και διάφορες ηλικίες που έλαβαν μέρος γιατί στην γνώση την μάθηση, και στην ανάπτυξη και της τεχνολογίας αλλά και του πνεύματος δεν υπάρχει τέλος, δεν υπάρχουν περιθώρια. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην γνώση, στην μάθηση και στην ευκαιρία μάθησης είτε αυτή είναι η πρωτή (για τους μικρούς μαθητές) είτε είναι η δεύτερη για μας ους μεγαλύτερους που στην νεανική μας ζωή δεν είχαν καν εφευρεθεί τα κομπιούτερ, όχι τώρα που όλοι δεν σηκώνουμε τα μάτια μας από τις οθόνες και των κινητών και των … σταθερών και των μετακινούμενων κομπιούτερς. Ασε που πλέον δεν διανοούμεθα την ύπαρξη μας χωρίς αυτά ή και ακόμα χωρίς Wi Fi!
Έτσι λοιπόν, το εκπαιδευτικό Κέντρο Υπολογιστών της Σαλώμης Ευριπίδου, μιας άοκνης και ευφάνταστης εκπαιδευτικού υπολογιστών τίμησε την Πόλη μας αλλά και την πατρίδα μας επάξια αφού λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό αυτό της Cyprus Computer Society (Cyprus Robotex Challenge) που είναι όπως προανέφερα βασισμένος στα πρότυπα και τους κανονισμούς του International Robotics Competition ROBOTEX Estonia βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβειο παρουσιάζοντας δύο ρομποτοκατασκευές! H ομάδα της Σαλώμης Ευριπίδου διαγωνίστηκε με τα άσπρα φανελάκια στην κατηγορία LEGO WEDO, και έχω την άποψη ότι η LEGO βρήκε το μάστορά της!!
Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!! Πάντα πρωτιές με υγεία και χαρά και να έχουμε την ευκαιρία να καμαρώνουμε τέτοιους εκπαιδευτικούς – παραδείγματα στον χώρο της εκπαίδευσης και της εξέλιξης στην επιστμονική εξέλιξη και πρόοδο στην τεχνολογία και όχι μόνον!

Μαρία Μασούρα

Δημοσιογράφος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s