Γιατί είναι η αλήθεια μες την ψευτιά, στα γκριζα όνειρά μας η ξαστεριά!!

Γιατί είναι η αλήθεια μες την ψευτιά, στα γκριζα όνειρά μας η ξαστεριά!!

18670900_1436232536415381_3512978611220798121_n

Ξερετε, απορω καμμιά φορά, γιατι οι ανθρωποι αποκαλουν σαν “ευχαριστο γεγονος” μόνο έναν αρραβώνα ή ένα γάμο. Υπάρχουν πολλά πραγματα για τα οποία θα πρεπει να είμαστε χαρούμενοι και να τα γιορτάζουμε. Για μένα προσωπικά ομιλούντες πάντοτε, η φιλία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κατι που πρέπει να γιορταζουμε καθημερινά και να εφευρίσκουμε τρόπους και λόγους εαν δεν υπάρχουν, ώστε να είμαστε κοντά στους φίλους μας. Να ζούμε ανάμεσα στα ζεστα, πλατιά και αληθινά χαμόγελα τους, να χανόμαστε στην αγκαλιά τους όταν πονάμε,όταν έχουμε χαρά ή λύπη. Διάβασα καπου, πως φίλοι είναι αδέλφια μας που εμείς διαλέγουμε. Φιλος, είναι εκείνος που ξερει το τραγουδι της καρδιάς σου και σου το σιγοτραγουδάει όταν εσύ έχεις ξεχάσει τον ρυθμο και τα λόγια…

Οι καλοί φίλοι, είναι πραγματικά σαν τα αστέρια. Μπορεί να μην μπορούμε να τους ρούμε ή να τους δούμε καθημερινά αλλά αμα είναι αληθινοί την ώρα που θα χρειαστούμε την λάμψη τους θα μας ραντίσουν την χρυσόσκονη της φιλίας μας!

Φίλοι επίσης,είναι οι άγγελοι που έβαλε ο Θεός στο δρόμο μας και μας βοηθάνε να πετάξουμε όταν τα δικά μας φτερά έχουν τσακκίσει!

Προσωπικά για μένα, δεν υπάρχει πιο ευχαριστο απο το να ανοιγεις το σπιτι σου και μεσα να μπαινει η ευλογια της πραγματικης αγαπης και φιλίας, να τρως ενα πιατο φαϊ με αληθινους φιλους, με ανθρωπους που απόδειξε ο χρονος οτι αξιζει να ειναι στην ζωή μας, με ανθρωπους που γεννουν χαρα στην ψυχη μας.Αυτα ειναι τα ωραια της ζωής, αυτη ειναι η ευλογια. Να εχεις χαρουμενη ψυχη και γαληνεμενη. Ολα τα αλλα πανε κι ερχονται!

Φιλος λέει, είναι αυτος που ακομα κι όταν ξέρει πως είσαι σπίτι, θα περάσει να σου αφήσει ένα κομμάτι ζεστή μηλόπιτα.

Αλλά τελικά, πόσοι ξέρουμε την αξία μιας μηλόπιτας;

Γιατι η σοφή αυτη φράση δεν είναι ελληνική. Είναι μετάφραση προφανώς μιας αλλης χώρας, εμας η μηλόπιτα δεν ειναι στο διαιτολογιο μας.

Ευλογημένο και όμορφο το χθεσινό βράδυ. Ανθρωποι που με την παρουσία τους έδωσαν χαρά και χρώματα κατ ευθείαν στην ψυχή μας. Ενα σημαντικό γεγονός ισοτιμο με το … “ευχάριστο γεγονός” που κάποιοι από σας ανέφεραν.

Αφου οι φίλοι σε αποδέχονται όπως είσαι με τα προτερήματα και τα ελαττώματα σου, τους κατατάσσω δυνατους στην Κλίμακα Ριχτερ και μιλώντας μόνο για τους πραγματικους φίλους και όχι τους αυλοκόλακες, εύχομαι να έχω πάντα αυτους τους ανθρώπους στην ζωή μου και η φιλια μας να συνεχίσει να ανθεί και να ευωδιάζει και να έχει την ορατότητα να φαίνεται όπως φαίνεται τον Σινικόν Τείχος από την σελίνη, που για όσους δεν το γνωρίζουν είναι και το μοναδικό πράγμα που φαίνεται στην γη όταν καποιος την κοιτα από την σελήνη.

Μοιαζει λοιπόν, η γη με ζωγραφιά, και οι φίλοι μας έχουν το μαγικό πινελο να την χρωματίζουν με τα πιο όμορφα, λαμπερα και χρυσοσκονένια χρώματα κι αρώματα!

Μαρία Μασούρα

18664391_1436232333082068_6989498453301362875_n

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s