Βιογραφικό

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

13536045_10210189372754642_1184273522_n

Η Μαρία Μασούρα, κατάγεται από το χωριό Γεροσκήπου, στην Πάφο.

Από παιδί ασχολείται με την ποίηση, την λογοτεχνία, την αρθρογραφία, την δημοσιογραφία έχοντας στο ενεργητικό της μια πλούσια συλλογή συγγραμμάτων.

Έχει γράψει ήδη δύο ποιητικές συλλογές, που έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Σπούδασε Hotel Travel & Tourism με ειδίκευση στο Food and Beverage Department  καθώς επίσης παρακολούθησε επιμορφωτικά μαθήματα και σεμινάρια σχετικά με τις σπουδές της, μουσική και ξένες γλώσσες.

Ανήσυχο πνεύμα η Μαρία, δέκα χρόνια μετά τις σπουδές της, αποφασίζει ότι αυτό «δεν την γεμίζει», και ξανακάθεται στα θρανία!

Αυτή την φορά σπουδάζει Communications και γίνεται τόσο αγαπητή στο κολέγιο, Intercollege, από τους καθηγητές, το προσωπικό, τους μαθητές και την Διεύθυνση του Κολεγίου, ώστε κατά την τελετή της αποφοίτησης της το 2000, βραβεύθηκε με το Outstanding Service Award.

Από μικρή η Μαρία, εντάχθηκε στον Προσκοπισμό (1985 – 1986), και έφθασε μέχρι το αξίωμα του Αρχηγού Αγέλης (103 Σ.Ν.Κ). Τιμήθηκε και με το μετάλλιο «Ευδόκιμης Υπηρεσίας» στο Σ.Π.Κ.

Τώρα βρίσκεται στο 52 Σύστημα προσκόπων Πάφου  και είναι πιο γνωστή ως Μπαλού, στην προσκοπική οικογένεια.

Έλαβε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς που αφορούσαν ποίηση, λογοτεχνία, έρευνα και μελέτη, αρθρογραφία κ.α. στα οποία έτυχε διάκρισης και επαίνων.

Αγαπά τα παιδιά μέσα από την ψυχή της, και δεν σταμάτησε ποτέ η ίδια, να είναι ένα μικρό παιδί.

Από την αγάπη της λοιπόν προς τα παιδιά αποφάσισε να γράψει μια συλλογή με παιδικά  παραμυθάκια. Μετά ήρθε και η δεύτερη συλλογή αλλά αυτή τη φορά από προσκοπικά παραμυθάκια.

Eπίσης, έχει εκδόσει σε βιβλιαράκι – παραμυθάκι δύο ξεχωριστά παραμυθάκια με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο κάτω παραθέτουμε λόγια της κυρίας Δώρας Οικονομίδου Φιλολόγου η οποία προλόγισε ένα από τα βιβλία της Μαρίας. Η φιλόλογος κυρία Δώρα Οικονομίδου, η οποία ήταν καθηγήτρια της συγγραφέως στο Λύκειο αλλά και μετέπειτα ήταν εργοδότης της για περίπου 13 χρόνια αφού εργαζόταν στο ξενοδοχείο της.

Σημειώνουμε δε, ότι η κυρία Οικονομίδου, είναι από τους ανθρώπους που όχι μόνον έχει μπει στην καρδιά της Μαρίας παιδιόθεν αλλά και που την έζησε από τα εφηβικά της χρόνια  μέχρι και τα 33 της όπου και εγκατάλειψε τα ξενοδοχεία. Διατηρούν όμως την αρίστη των σχέσεων.

 

«Γνωρίζω την Μαρία Μασούρα εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που ήταν μαθήτρια στην Α’ Λυκείου και εγώ η Φιλόλογος της τάξης της.

 

Μαθήτρια ακόμη ήθελε να σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία. Η αποτυχία της στις προεισαγωγικές εξετάσεις δεν την πτόησε. Με τη γνωστή επιμονή της στράφηκε στη Δημοσιογραφία και κατάφερε  να πάρει Δίπλωμα από το Intrecollege της Λεμεσού αποσπώντας μάλιστα και το βραβείο επίδοσης της χρονιάς!

 

Από τότε συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Επιλογές της Πάφου», «Επιλογές  της Λεμεσού» και σχεδόν όλες τις τοπικες εφημερίδες της Πάφου, ενώ κατά καιρούς άρθρα της δημοσιεύονται σε εφημερίδες παγκύπριας κυκλοφορίας. . 

Παράλληλα εξακολουθεί να εξωτερικεύει τα συναισθήματα της σε πεζά και ποιήματα.

 

Η Μαρία είναι από τους ανθρώπους εκείνους που δεν τους  έχει αλλάξει η ζωή.

 

Εξακολουθεί να έχει πάντα την ίδια αισιοδοξία και το ίδιο αστείρευτο χιούμορ, με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού, που είχε από παιδί. Και εξακολουθεί πάντα να μένει προσηλωμένη στα λογοτεχνικά της όνειρα, με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως τότε που πρωτοξεκίνησε το γράψιμο.

 

Η επιμονή και ο ενθουσιασμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της και εύχομαι να μην τα χάσει ποτέ!

 

ΔΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ»